Mix sałat z brokułem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mix sałat z brokułem i awokado

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 sztuki

8 łyżek

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty i botwinkę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Brokuła dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy na parze przez 5 min, hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy.

Krok 3

Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i kroimy w kawałki.

Krok 4

Wszystkie warzywa wrzucamy do miski. Jogurt mieszamy z sosem, polewamy sałatkę i mieszamy.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej