Mix sałat z brokułem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mix sałat z brokułem i awokado

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 sztuki

8 łyżek

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty i botwinkę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Brokuła dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy na parze przez 5 min, hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy.

Krok 3

Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i kroimy w kawałki.

Krok 4

Wszystkie warzywa wrzucamy do miski. Jogurt mieszamy z sosem, polewamy sałatkę i mieszamy.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chiński z ananasem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej