Mix sałat z brokułem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mix sałat z brokułem i awokado

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 sztuki

8 łyżek

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty i botwinkę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Brokuła dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy na parze przez 5 min, hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy.

Krok 3

Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i kroimy w kawałki.

Krok 4

Wszystkie warzywa wrzucamy do miski. Jogurt mieszamy z sosem, polewamy sałatkę i mieszamy.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej