
Składniki
1 sztuka
0.25 sztuki
8 łyżek
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty i botwinkę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.
Krok 2
Brokuła dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy na parze przez 5 min, hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy.
Krok 3
Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i kroimy w kawałki.
Krok 4
Wszystkie warzywa wrzucamy do miski. Jogurt mieszamy z sosem, polewamy sałatkę i mieszamy.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej