Mix sałat z brokułem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mix sałat z brokułem i awokado

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 sztuki

8 łyżek

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty i botwinkę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Brokuła dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy na parze przez 5 min, hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy.

Krok 3

Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i kroimy w kawałki.

Krok 4

Wszystkie warzywa wrzucamy do miski. Jogurt mieszamy z sosem, polewamy sałatkę i mieszamy.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mix sałat z brokułem i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej