Sałatka z fasoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

113 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

0.25 szklanki

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę i paprykę. Do dużej salaterki wsyp fasolę, posiekaną cebulę i paprykę.

Sałatka z fasoli - Krok 1

Krok 2

Dodaj natkę pietruszki.

Sałatka z fasoli - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z 3 łyżkami wody i oliwą z oliwek, następnie wymieszaj.

Sałatka z fasoli - Krok 3

Krok 4

Polej sałatkę sosem i wstaw do lodówki na pół godziny.

Sałatka z fasoli - Krok 4

Krok 5

Umyj i osusz sałatę, ułóż na brzegu wokół całej salaterki i podawaj.

Sałatka z fasoli - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Paulina Suszka

    Paulina Suszka

    praktykuję, ale dorzucam jeszcze tuńczyka :) Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Molek

    Agnieszka Molek

    sałatka z fasoli chętnie bym wypróbowała.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z fasoliSałatka z fasoli

Fasola to niezwykle popularny dodatek do sałatek. Delikatnie słodkawa i kremowa, dobrze komponuje się z chrupiącą papryką, pikantną czerwoną cebulą oraz sałatą. Polana czosnkowo-ziołowym sosem jest wyrazista i smaczna. Podaje się ją jako dodatek, np. do grillowanych mięs i warzyw, ale też serwuje jako samodzielne danie. W połączeniu z grzankami, tortillą z ziołowym serkiem, świeżą bagietką lub nachos (chipsami z tortilli) będzie dobrą propozycją na drugie śniadanie lub kolację. Dołącz do niej starty ser żółty, ciecierzycę, ugotowane jajko lub wędzony boczek, jeśli chcesz wzbogacić jej smak. Sałatka z fasoli będzie prezentować się wyjątkowo efektownie, jeśli zostanie udekorowana liśćmi bazylii, natką pietruszki lub pęczkiem roszponki. Na wierzchu możesz też poukładać kilka ziaren czerwonej fasoli na ozdobę. Potrawa sprawdzi się także podczas przyjęcia, jeśli nałożysz ją do kukurydzianych tacos. Masz ochotę na wyrazistą fasolową sałatkę? Przygotuj ją według podanego przepisu. Życzymy smacznego.