Sałatka z fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

199 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

0.25 szklanki

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę i paprykę. Do dużej salaterki wsyp fasolę, posiekaną cebulę i paprykę.

Sałatka z fasoli - Krok 1

Krok 2

Dodaj natkę pietruszki.

Sałatka z fasoli - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z 3 łyżkami wody i oliwą z oliwek, następnie wymieszaj.

Sałatka z fasoli - Krok 3

Krok 4

Polej sałatkę sosem i wstaw do lodówki na pół godziny.

Sałatka z fasoli - Krok 4

Krok 5

Umyj i osusz sałatę, ułóż na brzegu wokół całej salaterki i podawaj.

Sałatka z fasoli - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Paulina Suszka

    Paulina Suszka , 09.12.2011

    praktykuję, ale dorzucam jeszcze tuńczyka :) Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Molek

    Agnieszka Molek , 04.12.2011

    sałatka z fasoli chętnie bym wypróbowała.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z fasoliSałatka z fasoli

Fasola to niezwykle popularny dodatek do sałatek. Delikatnie słodkawa i kremowa, dobrze komponuje się z chrupiącą papryką, pikantną czerwoną cebulą oraz sałatą. Polana czosnkowo-ziołowym sosem jest wyrazista i smaczna. Podaje się ją jako dodatek, np. do grillowanych mięs i warzyw, ale też serwuje jako samodzielne danie. W połączeniu z grzankami, tortillą z ziołowym serkiem, świeżą bagietką lub nachos (chipsami z tortilli) będzie dobrą propozycją na drugie śniadanie lub kolację. Dołącz do niej starty ser żółty, ciecierzycę, ugotowane jajko lub wędzony boczek, jeśli chcesz wzbogacić jej smak. Sałatka z fasoli będzie prezentować się wyjątkowo efektownie, jeśli zostanie udekorowana liśćmi bazylii, natką pietruszki lub pęczkiem roszponki. Na wierzchu możesz też poukładać kilka ziaren czerwonej fasoli na ozdobę. Potrawa sprawdzi się także podczas przyjęcia, jeśli nałożysz ją do kukurydzianych tacos. Masz ochotę na wyrazistą fasolową sałatkę? Przygotuj ją według podanego przepisu. Życzymy smacznego.