
Składniki
400 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
0.25 szklanki
4 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę i paprykę. Do dużej salaterki wsyp fasolę, posiekaną cebulę i paprykę.

Krok 2
Dodaj natkę pietruszki.

Krok 3
Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z 3 łyżkami wody i oliwą z oliwek, następnie wymieszaj.

Krok 4
Polej sałatkę sosem i wstaw do lodówki na pół godziny.

Krok 5
Umyj i osusz sałatę, ułóż na brzegu wokół całej salaterki i podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z fasoli
Fasola to niezwykle popularny dodatek do sałatek. Delikatnie słodkawa i kremowa, dobrze komponuje się z chrupiącą papryką, pikantną czerwoną cebulą oraz sałatą. Polana czosnkowo-ziołowym sosem jest wyrazista i smaczna. Podaje się ją jako dodatek, np. do grillowanych mięs i warzyw, ale też serwuje jako samodzielne danie. W połączeniu z grzankami, tortillą z ziołowym serkiem, świeżą bagietką lub nachos (chipsami z tortilli) będzie dobrą propozycją na drugie śniadanie lub kolację. Dołącz do niej starty ser żółty, ciecierzycę, ugotowane jajko lub wędzony boczek, jeśli chcesz wzbogacić jej smak. Sałatka z fasoli będzie prezentować się wyjątkowo efektownie, jeśli zostanie udekorowana liśćmi bazylii, natką pietruszki lub pęczkiem roszponki. Na wierzchu możesz też poukładać kilka ziaren czerwonej fasoli na ozdobę. Potrawa sprawdzi się także podczas przyjęcia, jeśli nałożysz ją do kukurydzianych tacos. Masz ochotę na wyrazistą fasolową sałatkę? Przygotuj ją według podanego przepisu. Życzymy smacznego.



































