
Składniki
1 szczypta
0.5 kilograma
5 dekagramów
10 dekagramów
1 sztuka
5 plastrów
5 łyżek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokroić i podusić w rondlu, dodaj do smaku Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Ananasy pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć i odlać wodę, orzechy grubo posiekaj. Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 3
Wszystko razem połącz, dodaj majonez i dopraw pieprzem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej