Sałatka z pieczarek z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczarek z ananasem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 kilograma

5 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

5 plastrów

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokroić i podusić w rondlu, dodaj do smaku Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Ananasy pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć i odlać wodę, orzechy grubo posiekaj. Kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 3

Wszystko razem połącz, dodaj majonez i dopraw pieprzem.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej