
Składniki
1 szczypta
0.5 kilograma
5 dekagramów
10 dekagramów
1 sztuka
5 plastrów
5 łyżek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokroić i podusić w rondlu, dodaj do smaku Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Ananasy pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć i odlać wodę, orzechy grubo posiekaj. Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 3
Wszystko razem połącz, dodaj majonez i dopraw pieprzem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej