Sałatka z pieczarek z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczarek z ananasem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 kilograma

5 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

5 plastrów

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokroić i podusić w rondlu, dodaj do smaku Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Ananasy pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć i odlać wodę, orzechy grubo posiekaj. Kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 3

Wszystko razem połącz, dodaj majonez i dopraw pieprzem.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczarek z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej