Szpinak z sosem beszamelowym - w sosie: przepis | Przepisy.pl pixel

Szpinak z beszamelem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
130 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

130 osób wydrukowało

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

500 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej margarynę i przesmaż czosnek oraz cebulę. Dodaj mąkę i wymieszaj.

Krok 4

Szpinak przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp równomiernie startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 220°C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut. Podawaj na ciepło.

Krok 3

Do garnka z sosem włóż umyty i osuszony szpinak. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Wlej mleko, dopraw kostką rosołową, gałką muszkatołową i pieprzem - wymieszaj. Sos gotuj do momentu, gdy zgęstnieje.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nieco zaostrzyć to danie, dodaj do sosu szczyptę ostrej papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szpinak z beszamelemSzpinak z beszamelem

W garnku rozgrzej margarynę i przesmaż czosnek oraz cebulę. Dodaj mąkę i wymieszaj.