Szpinak z sosem beszamelowym - w sosie: przepis | Przepisy.pl pixel

Szpinak z beszamelem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

500 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej margarynę i przesmaż czosnek oraz cebulę. Dodaj mąkę i wymieszaj.

Krok 4

Szpinak przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp równomiernie startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 220°C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut. Podawaj na ciepło.

Krok 3

Do garnka z sosem włóż umyty i osuszony szpinak. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Wlej mleko, dopraw kostką rosołową, gałką muszkatołową i pieprzem - wymieszaj. Sos gotuj do momentu, gdy zgęstnieje.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nieco zaostrzyć to danie, dodaj do sosu szczyptę ostrej papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szpinak z beszamelemSzpinak z beszamelem

W garnku rozgrzej margarynę i przesmaż czosnek oraz cebulę. Dodaj mąkę i wymieszaj.