
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
500 mililitrów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku rozgrzej margarynę i przesmaż czosnek oraz cebulę. Dodaj mąkę i wymieszaj.
Krok 2
Wlej mleko, dopraw kostką rosołową, gałką muszkatołową i pieprzem - wymieszaj. Sos gotuj do momentu, gdy zgęstnieje.
Krok 3
Do garnka z sosem włóż umyty i osuszony szpinak. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Szpinak przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp równomiernie startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 220°C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut. Podawaj na ciepło.
Dobra rada:
Aby nieco zaostrzyć to danie, dodaj do sosu szczyptę ostrej papryki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej