Szpinak z beszamelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak z beszamelem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

85 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

111 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

500 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej margarynę i przesmaż czosnek oraz cebulę. Dodaj mąkę i wymieszaj.

Krok 2

Wlej mleko, dopraw kostką rosołową, gałką muszkatołową i pieprzem - wymieszaj. Sos gotuj do momentu, gdy zgęstnieje.

Krok 3

Do garnka z sosem włóż umyty i osuszony szpinak. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Szpinak przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp równomiernie startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 220°C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nieco zaostrzyć to danie, dodaj do sosu szczyptę ostrej papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej