Szpinak z beszamelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak z beszamelem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

122 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

500 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej margarynę i przesmaż czosnek oraz cebulę. Dodaj mąkę i wymieszaj.

Krok 2

Wlej mleko, dopraw kostką rosołową, gałką muszkatołową i pieprzem - wymieszaj. Sos gotuj do momentu, gdy zgęstnieje.

Krok 3

Do garnka z sosem włóż umyty i osuszony szpinak. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Szpinak przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp równomiernie startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 220°C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nieco zaostrzyć to danie, dodaj do sosu szczyptę ostrej papryki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ruloniki ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej