
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
450 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
250 mililitrów
2 łyżki
0.5 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Niedużą formę do pieczenia wyłóż pergaminem i wyłóż ciastem francuskim. Ponakłuwaj ciasto widelcem i wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika a 10 minut.
Krok 2
Fix rozmieszaj ze śmietaną oraz jajkami.
Krok 3
Posiekaną cebulę oraz czosnek przesmaż razem, dodaj szpinak i dopraw do smaku. Wystudź.
Krok 4
Wystudzony szpinak wymieszaj w misce z przygotowanym Fixem a następnie wyłóż na zapieczone ciasto.
Krok 5
Wierzch zapiekanki posyp serem. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekaj przez ok. 25-30 minut.
Dobra rada:
Taką tartę możesz podawać na ciepło lub na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tarta ze szpinakiem i serem
Na zimno lub na ciepło, na słodko albo na słono, wykonana z ciasta kruchego, drożdżowego czy francuskiego – tarta jest uniwersalnym wypiekiem, który występuje w wielu odsłonach. Poznaj jedną z nich, czyli tartę szpinakowo-serową. To świetna propozycja zarówno na przystawkę podczas przyjęcia, jak i drugie śniadanie w pracy. Jako podstawę dania wykorzystaj gotowe ciasto francuskie – jeszcze schłodzone wyłóż na niewielką formę do pieczenia. Pamiętaj, by gęsto ponakłuwać ciasto widelcem, dzięki czemu nie powstaną na nim wybrzuszenia. Chcesz wzbogacić smak farszu? Do szpinaku pasuje nie tylko ser żółty, ale i pleśniowy, np. gorgonzola. Dobrze sprawdzi się także słona feta, wystarczy ją pokruszyć i dodać do pozostałych składników. Całość dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Gotową tartę szpinakowo-serową serwuj solo lub z prostą sałatką, np. na bazie rukoli i pomidorków koktajlowych. Przekonaj się, że przyrządzanie znakomitych dań z naszymi przepisami może być bardzo łatwe i przyjemne. Do dzieła!