Zielony barszcz podany z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony barszcz podany z fetą

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

5 sztuk

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy masełko i dajemy na nie wyciśnięty czosnek ,mieszamy . Dodajemy szpinak ja użyłam mrożonego. Podsmażamy.

Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę i rozpuszczamy w niej bulion na włoszczyżnie.Gotujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę ,gotujemy w bulionie do miękkości. Nabieramy troszkę bulionu i przelewamy na patelnie z szpinakiem mieszamy i wlewamy wszystko do garnka z gotującymi się ziemniakami . Zagotowujemy i wszystko miksujemy blenderem .

Krok 3

Barszcz biały expresowy rozrabiamy w szklance wody i wlewamy do zupy .doprawiamy pieprzem do smaku . Zaciągamy lekko śmietaną . Podajemy z pokruszonym serem feta

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej