Składniki
1 szklanka
2 sztuki
5 sztuk
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 łyżka
1 szklanka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzewamy masełko i dajemy na nie wyciśnięty czosnek ,mieszamy . Dodajemy szpinak ja użyłam mrożonego. Podsmażamy.
Krok 2
W garnku zagotowujemy wodę i rozpuszczamy w niej bulion na włoszczyżnie.Gotujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę ,gotujemy w bulionie do miękkości. Nabieramy troszkę bulionu i przelewamy na patelnie z szpinakiem mieszamy i wlewamy wszystko do garnka z gotującymi się ziemniakami . Zagotowujemy i wszystko miksujemy blenderem .
Krok 3
Barszcz biały expresowy rozrabiamy w szklance wody i wlewamy do zupy .doprawiamy pieprzem do smaku . Zaciągamy lekko śmietaną . Podajemy z pokruszonym serem feta
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej