Zielony barszcz podany z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony barszcz podany z fetą

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 łyżeczka

1 szklanka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy masełko i dajemy na nie wyciśnięty czosnek ,mieszamy . Dodajemy szpinak ja użyłam mrożonego. Podsmażamy.

Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę i rozpuszczamy w niej bulion na włoszczyżnie.Gotujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę ,gotujemy w bulionie do miękkości. Nabieramy troszkę bulionu i przelewamy na patelnie z szpinakiem mieszamy i wlewamy wszystko do garnka z gotującymi się ziemniakami . Zagotowujemy i wszystko miksujemy blenderem .

Krok 3

Barszcz biały expresowy rozrabiamy w szklance wody i wlewamy do zupy .doprawiamy pieprzem do smaku . Zaciągamy lekko śmietaną . Podajemy z pokruszonym serem feta

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej