
Składniki
1 sztuka
750 gramów
2 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę po dokładnym opłukaniu zalewamy zimną wodą. Dodajemy obraną i umytą włoszczyznę, pokrojone w kostkę marchewki oraz liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu godzinę. W trakcie gotowania dodajemy bulionetkę.
Krok 2
Obcinamy buraczki, odkrawamy im ogonki i kroimy w kostkę. Podobnie kroimy obrane ziemniaki. Dodajemy je do wywaru.
Krok 3
Liście i łodygi dokładnie płuczemy, drobno szatkujemy i dodajemy do zupy gdy warzywa będą miękkie. Gotujemy jeszcze 5-10 minut.
Krok 4
Zupę doprawiamy do smaku octem lub sokiem cytrynowym. Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem. Smacznego!

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej