Barszcz czerwony z białą kiełbasą i jajkiem | Przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z białą kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

144 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

300 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki pokrój w kostkę. Zalej 800 ml wody i gotuj około 15 minut. Dodaj białą kiełbasę. Całość gotuj jeszcze 10 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

Barszcz czerwony z białą kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Powstały wywar dopraw barszczem czerwonym Knorr i zabiel śmietaną.

Barszcz czerwony z białą kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Barszcz podawaj z ugotowanymi na twardo jajkami.

Barszcz czerwony z białą kiełbasą - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony z białą kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z białą kiełbasąBarszcz czerwony z białą kiełbasą

Biała kiełbasa może kojarzyć się jako niezbędny dodatek do krupniku, podkreśli jednak również smak barszczu czerwonego. Aby przygotować taki wariant tej popularnej zupy, nie potrzebujesz wcale wielu składników. Wystarczą jajka ugotowane na twardo, kwaśna gęsta śmietana, pokrojone w kostkę ziemniaki i barszcz ekspresowy. W trzech prostych krokach przygotujesz smaczną zupę, która sprawdzi się jako pierwsze danie obiadowe lub ciepła kolacja. Gotową zupę możesz serwować na wiele sposobów. Sprawdź np. wariant z ugotowaną na miękko fasolą i włoszczyzną pokrojoną w słupki. Takie połączenie składników przybliży gotowaną zupę do barszczu ukraińskiego. Dobrym wyborem będzie także podawanie gotowego dania z kromką świeżego pieczywa razowego. Do dekoracji sprawdzą się listki świeżego majeranku lub pietruszki, a uniwersalną przyprawą, podkreślającą smak, będzie świeżo zmielony czarny pieprz. Koniecznie sprawdź ten wariant barszczu czerwonego i podziel się swoją opinią o tej potrawie. Życzymy smacznego.