
Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
8 gramów
2 sztuki
4 ziarna
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Zagotuj litr wody z rozdrobnioną włoszczyzną. Dodaj przyprawy oraz suszone grzyby i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut. Następnie odcedź wywar.

Krok 2
Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr.

Krok 3
Pokrój grzyby w cienkie paseczki i dodaj je do barszczu, następnie wszystko dokładnie wymieszaj. Zupa jest gotowa do podawania.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony wigilijny
Błyskawiczny, a do tego wyjątkowy w smaku. Na przygotowanie barszczu czerwonego wigilijnego zarezerwuj jedynie 30 minut. Jednym z typowych dla polskiej kuchni dań jest wyrazisty barszcz czerwony z suszonymi grzybami. Zupa ta, serwowana w prawie każdym domu podczas wigilijnej uczty, kusi kolorem i wyjątkowym smakiem. Do przyrządzenia barszczu wigilijnego potrzebujesz jedynie włoszczyznę, suszone grzyby oraz kilka aromatycznych ziół. Suszone grzyby doskonale łączą się z intensywnym w smaku barszczem. Namocz je a następnie pokrój w cienkie paseczki, ponieważ będą smaczniejsze niż w całości. Warto dodać też pachnące zioła takie jak liście laurowe, majeranek oraz ziele angielskie. Zacznij od zagotowania wody wraz z włoszczyzną. Do wywaru dodaj barszcz czerwony Knorr, stworzony na bazie buraków, aromatycznych ziół i przypraw. Zupę możesz podawać solo, lub z pierożkami, uszkami albo ugotowaną fasolą Jaś. Smacznego.