Barszcz czerwony wigilijny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

247 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

8 gramów

2 sztuki

4 ziarna

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj litr wody z rozdrobnioną włoszczyzną. Dodaj przyprawy oraz suszone grzyby i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut. Następnie odcedź wywar.

Barszcz czerwony wigilijny - Krok 1

Krok 2

Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr.

Barszcz czerwony wigilijny - Krok 2

Krok 3

Pokrój grzyby w cienkie paseczki i dodaj je do barszczu, następnie wszystko dokładnie wymieszaj. Zupa jest gotowa do podawania.

Barszcz czerwony wigilijny - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony wigilijny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony wigilijny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony wigilijny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony wigilijny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony wigilijny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony wigilijny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony wigilijny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony wigilijnyBarszcz czerwony wigilijny

Błyskawiczny, a do tego wyjątkowy w smaku. Na przygotowanie barszczu czerwonego wigilijnego zarezerwuj jedynie 30 minut. Jednym z typowych dla polskiej kuchni dań jest wyrazisty barszcz czerwony z suszonymi grzybami. Zupa ta, serwowana w prawie każdym domu podczas wigilijnej uczty, kusi kolorem i wyjątkowym smakiem. Do przyrządzenia barszczu wigilijnego potrzebujesz jedynie włoszczyznę, suszone grzyby oraz kilka aromatycznych ziół. Suszone grzyby doskonale łączą się z intensywnym w smaku barszczem. Namocz je a następnie pokrój w cienkie paseczki, ponieważ będą smaczniejsze niż w całości. Warto dodać też pachnące zioła takie jak liście laurowe, majeranek oraz ziele angielskie. Zacznij od zagotowania wody wraz z włoszczyzną. Do wywaru dodaj barszcz czerwony Knorr, stworzony na bazie buraków, aromatycznych ziół i przypraw. Zupę możesz podawać solo, lub z pierożkami, uszkami albo ugotowaną fasolą Jaś. Smacznego.