Barszcz czerwony wigilijny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony wigilijny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
293 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

8 gramów

2 sztuki

4 ziarna

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zagotuj litr wody z rozdrobnioną włoszczyzną. Dodaj przyprawy oraz suszone grzyby i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut. Następnie odcedź wywar.

Barszcz czerwony wigilijny - Krok 1

Krok 2

Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr.

Barszcz czerwony wigilijny - Krok 2

Krok 3

Pokrój grzyby w cienkie paseczki i dodaj je do barszczu, następnie wszystko dokładnie wymieszaj. Zupa jest gotowa do podawania.

Barszcz czerwony wigilijny - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Kruklanki

    Kruklanki , 18.12.2024

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony wigilijny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony wigilijny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony wigilijny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony wigilijny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony wigilijny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony wigilijny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony wigilijny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony wigilijny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony wigilijnyBarszcz czerwony wigilijny

Błyskawiczny, a do tego wyjątkowy w smaku. Na przygotowanie barszczu czerwonego wigilijnego zarezerwuj jedynie 30 minut. Jednym z typowych dla polskiej kuchni dań jest wyrazisty barszcz czerwony z suszonymi grzybami. Zupa ta, serwowana w prawie każdym domu podczas wigilijnej uczty, kusi kolorem i wyjątkowym smakiem. Do przyrządzenia barszczu wigilijnego potrzebujesz jedynie włoszczyznę, suszone grzyby oraz kilka aromatycznych ziół. Suszone grzyby doskonale łączą się z intensywnym w smaku barszczem. Namocz je a następnie pokrój w cienkie paseczki, ponieważ będą smaczniejsze niż w całości. Warto dodać też pachnące zioła takie jak liście laurowe, majeranek oraz ziele angielskie. Zacznij od zagotowania wody wraz z włoszczyzną. Do wywaru dodaj barszcz czerwony Knorr, stworzony na bazie buraków, aromatycznych ziół i przypraw. Zupę możesz podawać solo, lub z pierożkami, uszkami albo ugotowaną fasolą Jaś. Smacznego.