
Składniki
1 opakowanie
3 sztuki
300 gramów
0.25 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
4 ziarna
4 łyżki
2 łyżki
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka wieprzowe podziel na mniejsze kawałki. Zalej 2 l wody, dodaj przyprawy i gotuj, aż mięso będzie miękkie.

Krok 2
Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuj przez około 10 minut, aż trochę zmiękną.

Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, marchew i buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a kapustę poszatkuj.

Krok 4
Na patelni z masłem lub margaryną podsmaż cebulę, następnie marchew i buraki. Wszystko lekko podduś. Następnie dodaj podduszone warzywa, kapustę i kawałki pomidorów do wywaru z ziemniakami. Odcedź fasolkę i również dorzuć do zupy.

Krok 5
Wlej śmietanę, dopraw zupę barszczem Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość gotuj jeszcze około 15 minut na małym ogniu. Barszcz ukraiński najlepiej podawać z dużymi kawałkami mięsa, posiekaną natką pietruszki lub koperku i pieczywem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz ukraiński z pomidorami
Dysponując torebką barszczu czerwonego Ekspresowego Knorr, można w półtorej godziny wyczarować 4 porcje barszczu ukraińskiego z pomidorami, ziemniakami i fasolą. Dawniej przygotowywano go z liści dziko rosnącego zielonego ziela – barszczownika, który można było znaleźć na okolicznych łąkach, a stopniowo zaczęto do tej ubogiej potrawy dodawać duże kawałki mięsa, buraki oraz inne warzywa i dodatki i zupa przestała już mieć kolor zielony. Zanim Ukraińcy zasiądą do stołu mówią „Siadajcie Barszczowaci!” i to nie tylko wtedy, gdy na stole króluje danie narodowe – barszcz ukraiński w jednej z 30 znanych tam odmian. Na około kwadrans przed zakończeniem gotowania tej rozgrzewającej zupy na żeberkach wieprzowych dopraw ją śmietaną, wsyp czerwony barszcz ekspresowy Knorr i zmniejsz ogień pod garnkiem. Podawaj obficie posypany natką pietruszki lub koperkiem z pajdami świeżego razowca. W barszczu ukraińskim z pomidorami powinna według ukraińskiego przysłowia stać łyżka, a urozmaicać go mogą pierożki lub małe bułeczki.