PRZEPISY.PL
Barszcz ukraiński z pomidorami  - autor: przepisy.pl

Barszcz ukraiński z pomidorami

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
572
osoby dodały do Mniamlisty
572
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • pomidor1 szt
  • biała fasolka z puszki lub wcześniej ugotowana150 g
  • liść laurowy2 szt
  • ziele angielskie4 ziarna
  • śmietana 18%4 łyżki
  • masło lub margaryna2 łyżki
  • woda2 l
Barszcz ukraiński z pomidorami  – krok 1

Krok 1

Żeberka wieprzowe podziel na mniejsze kawałki. Zalej 2 l wody, dodaj przyprawy i gotuj, aż mięso będzie miękkie.
Barszcz ukraiński z pomidorami  – krok 2

Krok 2

Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuj przez około 10 minut, aż trochę zmiękną.
Barszcz ukraiński z pomidorami  – krok 3

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę, marchew i buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a kapustę poszatkuj.
Barszcz ukraiński z pomidorami  – krok 4

Krok 4

Na patelni z masłem lub margaryną podsmaż cebulę, następnie marchew i buraki. Wszystko lekko podduś. Następnie dodaj podduszone warzywa, kapustę i kawałki pomidorów do wywaru z ziemniakami. Odcedź fasolkę i również dorzuć do zupy.
Barszcz ukraiński z pomidorami  – krok 5

Krok 5

Wlej śmietanę, dopraw zupę barszczem Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość gotuj jeszcze około 15 minut na małym ogniu. Barszcz ukraiński najlepiej podawać z dużymi kawałkami mięsa, posiekaną natką pietruszki lub koperku i pieczywem.

Więcej przepisów z tym produktem

Barszcz czerwony Ekspresowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

59
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
269
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
549
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
179
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe