
Składniki
1 opakowanie
3 sztuki
300 gramów
0.25 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
4 ziarna
4 łyżki
2 łyżki
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka wieprzowe podziel na mniejsze kawałki. Zalej 2 l wody, dodaj przyprawy i gotuj, aż mięso będzie miękkie.

Krok 2
Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuj przez około 10 minut, aż trochę zmiękną.

Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, marchew i buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a kapustę poszatkuj.

Krok 4
Na patelni z masłem lub margaryną podsmaż cebulę, następnie marchew i buraki. Wszystko lekko podduś. Następnie dodaj podduszone warzywa, kapustę i kawałki pomidorów do wywaru z ziemniakami. Odcedź fasolkę i również dorzuć do zupy.

Krok 5
Wlej śmietanę, dopraw zupę barszczem Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość gotuj jeszcze około 15 minut na małym ogniu. Barszcz ukraiński najlepiej podawać z dużymi kawałkami mięsa, posiekaną natką pietruszki lub koperku i pieczywem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz ukraiński z pomidorami
Dysponując torebką barszczu czerwonego Ekspresowego Knorr, można w półtorej godziny wyczarować 4 porcje barszczu ukraińskiego z pomidorami, ziemniakami i fasolą. Dawniej przygotowywano go z liści dziko rosnącego zielonego ziela – barszczownika, który można było znaleźć na okolicznych łąkach, a stopniowo zaczęto do tej ubogiej potrawy dodawać duże kawałki mięsa, buraki oraz inne warzywa i dodatki i zupa przestała już mieć kolor zielony. Zanim Ukraińcy zasiądą do stołu mówią „Siadajcie Barszczowaci!” i to nie tylko wtedy, gdy na stole króluje danie narodowe – barszcz ukraiński w jednej z 30 znanych tam odmian. Na około kwadrans przed zakończeniem gotowania tej rozgrzewającej zupy na żeberkach wieprzowych dopraw ją śmietaną, wsyp czerwony barszcz ekspresowy Knorr i zmniejsz ogień pod garnkiem. Podawaj obficie posypany natką pietruszki lub koperkiem z pajdami świeżego razowca. W barszczu ukraińskim z pomidorami powinna według ukraińskiego przysłowia stać łyżka, a urozmaicać go mogą pierożki lub małe bułeczki.