Zupa serowo-kokosowa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa serowo-kokosowa z ryżem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotowujemy rosół. Zmniejszamy płomień i wlewamy mleczko kokosowe. Gotujemy. Serek przekładamy do małej miseczki i dolewając gorącą zupę rozpuszczamy i mieszamy. Przelewamy do zupy. Wsypujemy koperek,wkruszamy mimi kostkę i gasimy ogień. Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 2

Ugotowaną zypę podajemy z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowo-kokosowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowo-kokosowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowo-kokosowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowo-kokosowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowo-kokosowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowo-kokosowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowo-kokosowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowo-kokosowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej