Krem z dyni i soczewicy czerwonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z dyni i soczewicy czerwonej

Autor: Oliwia Mleczko

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

60 gramów

1 gram

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obrać i pokroić, a następnie włożyć do garnka i wsypać soczewicę.

Krok 2

Zalać warzywa wodą ponad poziom i gotować ok. 1h co jakiś czas mieszając.

Krok 3

Przyprawić zupę i zblendować na gładki krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej