
Składniki
350 gramów
2 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
60 gramów
1 gram
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obrać i pokroić, a następnie włożyć do garnka i wsypać soczewicę.
Krok 2
Zalać warzywa wodą ponad poziom i gotować ok. 1h co jakiś czas mieszając.
Krok 3
Przyprawić zupę i zblendować na gładki krem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 

Galette - rustykalna tarta ze śliwkami i cynamonem
90 min.
średnie
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej