Krem z dyni i soczewicy czerwonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z dyni i soczewicy czerwonej

Autor: Oliwia Mleczko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

60 gramów

1 gram

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obrać i pokroić, a następnie włożyć do garnka i wsypać soczewicę.

Krok 2

Zalać warzywa wodą ponad poziom i gotować ok. 1h co jakiś czas mieszając.

Krok 3

Przyprawić zupę i zblendować na gładki krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej