
Składniki
350 gramów
2 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
60 gramów
1 gram
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obrać i pokroić, a następnie włożyć do garnka i wsypać soczewicę.
Krok 2
Zalać warzywa wodą ponad poziom i gotować ok. 1h co jakiś czas mieszając.
Krok 3
Przyprawić zupę i zblendować na gładki krem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej