Krem z dyni i soczewicy czerwonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z dyni i soczewicy czerwonej

Autor: Oliwia Mleczko

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

60 gramów

1 gram

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obrać i pokroić, a następnie włożyć do garnka i wsypać soczewicę.

Krok 2

Zalać warzywa wodą ponad poziom i gotować ok. 1h co jakiś czas mieszając.

Krok 3

Przyprawić zupę i zblendować na gładki krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z dyni i soczewicy czerwonej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej