Placuszki z kuskusu i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z kuskusu i pomidorów

Autor: Oliwia Mleczko

ratingratingratingratingrating

1

heart
64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

30 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i pomidorki koktajlowe drobno pokroić i zeszklić na patelni.

Krok 2

W garnku zagotować 200ml wody, dodać Placki z kuskusu Knorr, posiekany koperek oraz podsmażone warzywa.

Krok 3

Wszystko gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając.

Krok 4

Następnie dosypać mąkę i dodać roztrzepane jajko.

Krok 5

Uformować placuszki o grubości ok. 2cm i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej