Placuszki z kuskusu i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z kuskusu i pomidorów

Autor: Oliwia Mleczko

ratingratingratingratingrating

1

heart
64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

30 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i pomidorki koktajlowe drobno pokroić i zeszklić na patelni.

Krok 2

W garnku zagotować 200ml wody, dodać Placki z kuskusu Knorr, posiekany koperek oraz podsmażone warzywa.

Krok 3

Wszystko gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając.

Krok 4

Następnie dosypać mąkę i dodać roztrzepane jajko.

Krok 5

Uformować placuszki o grubości ok. 2cm i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej