
Składniki
50 gramów
1 opakowanie
30 gramów
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i pomidorki koktajlowe drobno pokroić i zeszklić na patelni.
Krok 2
W garnku zagotować 200ml wody, dodać Placki z kuskusu Knorr, posiekany koperek oraz podsmażone warzywa.
Krok 3
Wszystko gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając.
Krok 4
Następnie dosypać mąkę i dodać roztrzepane jajko.
Krok 5
Uformować placuszki o grubości ok. 2cm i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej