
Składniki
50 gramów
1 opakowanie
30 gramów
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i pomidorki koktajlowe drobno pokroić i zeszklić na patelni.
Krok 2
W garnku zagotować 200ml wody, dodać Placki z kuskusu Knorr, posiekany koperek oraz podsmażone warzywa.
Krok 3
Wszystko gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając.
Krok 4
Następnie dosypać mąkę i dodać roztrzepane jajko.
Krok 5
Uformować placuszki o grubości ok. 2cm i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej