Placuszki z kuskusu i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z kuskusu i pomidorów

Autor: Oliwia Mleczko

ratingratingratingratingrating

1

heart
64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

30 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i pomidorki koktajlowe drobno pokroić i zeszklić na patelni.

Krok 2

W garnku zagotować 200ml wody, dodać Placki z kuskusu Knorr, posiekany koperek oraz podsmażone warzywa.

Krok 3

Wszystko gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając.

Krok 4

Następnie dosypać mąkę i dodać roztrzepane jajko.

Krok 5

Uformować placuszki o grubości ok. 2cm i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z kuskusu i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej