Wegańskie burgery z cieciorki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie burgery z cieciorki

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżka

0.5 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szczypta

2 szczypty

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 listków

4 plastry

2 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę i czosnek obrać i drobno pokroić, a następnie zeszklić na łyżce oliwy.

Krok 2

Cieciorkę odsączyć z zalewy i wrzucić do miski. Dodać czosnek z szalotką, pieprz, sól, paprykę słodką, skrobię oraz mąkę kukurydzianą i zblendować do połączenia.

Krok 3

Z masy ulepić 2 okrągłe kotlety i podsmażyć z dwóch stron do zarumienienia na patelni z dodatkiem łyżki oliwy.

Krok 4

Bułki przekroić na połówki i posmarować majonezem wegańskim, ketchupem i musztardą, po łyżeczce na każdą bułkę.

Krok 5

Na dolne połówki bułek ułożyć po liściu sałaty, kotlecie z ciecierzycy, po 2 plastry pomidora i cebulkę. Przykryć drugą połówką bułki i gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej