Wegańskie burgery z cieciorki

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżka

0.5 łyżki

1 szczypta

2 szczypty

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżeczki

2 listków

4 plastry

2 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę i czosnek obrać i drobno pokroić, a następnie zeszklić na łyżce oliwy.

Krok 2

Cieciorkę odsączyć z zalewy i wrzucić do miski. Dodać czosnek z szalotką, pieprz, sól, paprykę słodką, skrobię oraz mąkę kukurydzianą i zblendować do połączenia.

Krok 3

Z masy ulepić 2 okrągłe kotlety i podsmażyć z dwóch stron do zarumienienia na patelni z dodatkiem łyżki oliwy.

Krok 4

Bułki przekroić na połówki i posmarować majonezem wegańskim, ketchupem i musztardą, po łyżeczce na każdą bułkę.

Krok 5

Na dolne połówki bułek ułożyć po liściu sałaty, kotlecie z ciecierzycy, po 2 plastry pomidora i cebulkę. Przykryć drugą połówką bułki i gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej