Wegańskie burgery z cieciorki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wegańskie burgery z cieciorki

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżka

0.5 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szczypta

2 szczypty

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 listków

4 plastry

2 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę i czosnek obrać i drobno pokroić, a następnie zeszklić na łyżce oliwy.

Krok 2

Cieciorkę odsączyć z zalewy i wrzucić do miski. Dodać czosnek z szalotką, pieprz, sól, paprykę słodką, skrobię oraz mąkę kukurydzianą i zblendować do połączenia.

Krok 3

Z masy ulepić 2 okrągłe kotlety i podsmażyć z dwóch stron do zarumienienia na patelni z dodatkiem łyżki oliwy.

Krok 4

Bułki przekroić na połówki i posmarować majonezem wegańskim, ketchupem i musztardą, po łyżeczce na każdą bułkę.

Krok 5

Na dolne połówki bułek ułożyć po liściu sałaty, kotlecie z ciecierzycy, po 2 plastry pomidora i cebulkę. Przykryć drugą połówką bułki i gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie burgery z cieciorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej