Czosnkowe grzanki z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowe grzanki z mozzarellą

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

8 szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokroić na 8 kromek. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik ustawić na 150 stopni góra-dół

Krok 2

Mozzarellę pokroić na 8 grubszych plastrów. Nakładać na każdą kromkę bagietki po jednym plastrze mozzarelli i dodać na każdą grzankę szczyptę przyprawy knorr suszone pomidory z czosnkiem. Wstawić do piekarnika i piec około 10 minut do stopienia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej