Czosnkowe grzanki z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowe grzanki z mozzarellą

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

8 szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokroić na 8 kromek. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik ustawić na 150 stopni góra-dół

Krok 2

Mozzarellę pokroić na 8 grubszych plastrów. Nakładać na każdą kromkę bagietki po jednym plastrze mozzarelli i dodać na każdą grzankę szczyptę przyprawy knorr suszone pomidory z czosnkiem. Wstawić do piekarnika i piec około 10 minut do stopienia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyk wieprzowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej