Czosnkowe grzanki z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowe grzanki z mozzarellą

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

8 szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokroić na 8 kromek. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik ustawić na 150 stopni góra-dół

Krok 2

Mozzarellę pokroić na 8 grubszych plastrów. Nakładać na każdą kromkę bagietki po jednym plastrze mozzarelli i dodać na każdą grzankę szczyptę przyprawy knorr suszone pomidory z czosnkiem. Wstawić do piekarnika i piec około 10 minut do stopienia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowe grzanki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sakiewki mięsne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej