
Składniki
12 sztuk
4 łyżeczki
1 kilogram
2 łyżeczki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podudzia myjemy, osuszamy. Odcinamy skórę oraz tłuszcz. Każde podudzie natłuszczamy oliwą z oliwek a następnie nacieramy przyprawą Knorr do złotego kurczaka bez dodatku soli.
Krok 2
Podudzia wkładamy do naczynia żaroodpornego. Równomiernie rozsypujemy oregano. Przykrywamy srebrną folią, matową stroną do góry.
Krok 3
Pieczemy 40 minut w temperaturze 170 stopni z funkcją termoobieg.
Krok 4
Ziemniaki kroimy na ćwiartki lub ósemki (w zależności od ich wielkości), lekko natłuszczamy oliwą z oliwek, a następnie dokładamy do mięsa.
Krok 5
Pieczemy 20 minut w temperaturze 170 stopni z funkcją termoobieg (pod przykryciem z folii).
Krok 6
Podajemy z ulubionym sosem- do potrawy świetnie pasuje sos czosnkowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej