
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce wymieszaj oliwę, musztardę, posiekany czosnek i rozmaryn oraz przyprawę Knorr.
Krok 2
Kurczaka pokrój w grube paski, następnie połowę marynaty wymieszaj z mięsem. Rozgrzej patelnię i smaż zamarynowane mięso przez 2 minuty. Odsącz na papierowym ręczniku.
Krok 3
Wyszorowane ziemniaki, obraną dynię oraz cebulę pokrój w jednakowej wielkości cząstki.
Krok 4
Obsmażone kawałki kurczaka oraz pokrojone warzywa przełóż do miski. Dodaj pozostałą marynatę, pieprz i dokładnie wszystko wymieszaj.
Krok 5
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj je i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na około 35-40 minut. 5 minut przed końcem pieczenia odkryj naczynie, posyp zapiekankę startym serem i ponownie zapiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej