Cannelloni ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
1743 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

437 osób wydrukowało

Pobierz pdf

480 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj cannelloni w osolonej wodzie.

Krok 2

Rozmieszaj Fix Spaghetti Bolognese Knorr ze szklanką wody, po czym zagotuj i odstaw.

Krok 3

Pokrój cebulę i czosnek. Podsmaż je, następnie dodaj szpinak i smaż przez około 5 minut.

Krok 4

Pokrój camembert i razem ze śmietaną, dodaj do podsmażonych warzyw.

Krok 5

Powstałą masą nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym i zalej przygotowanym Fixem Knorr. Następnie posyp startym serem i piecz około 10 minut w 190 stopniach. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

4

Opinie o przepisie

  • Rafal Misiura

    Rafal Misiura , 30.01.2016

    polecam dodać wędzonego łososia do farszu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Asia Free

    Asia Free , 19.12.2015

    Da się zjeść, ale bez szału.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Kurek

    Łukasz Kurek , 06.12.2015

    gorąco polecam. Ja dodaję do farszu jeszcze filet z kurczaka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Bryczek

    Małgorzata Bryczek , 08.07.2015

    polecam. jednak ja wkładam do piekarnika nieugotowany makaron i dłużej zapiekam. łatwiej jest wtedy włożyć farsz do środka.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cannelloni ze szpinakiemCannelloni ze szpinakiem

Włoski makaron, który wyglądem przypomina rurki, ludzkość zna już od 200 lat. Cannelloni – bo o nim mowa, daje w kuchni niegraniczone możliwości, będąc postawą wyszukanych przystawek i zapiekanek. Nazwa makaronu nie jest zbyt poetycka, bo oznacza po prostu… duża rurę. Mimo to, nie ujmuje jej wartości, bo cannelloni wypełnione dowolnym farszem jest przepyszne. A może być jeszcze lepsze, jeśli przygotujesz je według tego przepisu. Cebulkę, czosnek i szpinak przysmaż na patelni, a następnie dodaj camembert i śmietanę. Jeśli nie przepadasz za tym serem, możesz zastąpić go tartym żółtym serem, np. typu gouda lub ementaler. Tak przygotowanym farszem wystarczy wypełnić ugotowane wcześniej cannelloni, ułożyć ciasno na dnie żaroodpornego naczynia i zalać sosem. Na wierzchu możesz posypać jeszcze odrobiną żółtego sera. Nie będziesz musiała długo czekać na efekty, bo całość piecze się tylko 10 minut. Uważaj, bo łatwo uzależnia!