
Składniki
12 sztuk
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj cannelloni w osolonej wodzie.
Krok 2
Rozmieszaj Fix Spaghetti Bolognese Knorr ze szklanką wody, po czym zagotuj i odstaw.
Krok 3
Pokrój cebulę i czosnek. Podsmaż je, następnie dodaj szpinak i smaż przez około 5 minut.
Krok 4
Pokrój camembert i razem ze śmietaną, dodaj do podsmażonych warzyw.
Krok 5
Powstałą masą nadziej cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym i zalej przygotowanym Fixem Knorr. Następnie posyp startym serem i piecz około 10 minut w 190 stopniach. Podawaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cannelloni ze szpinakiem
Włoski makaron, który wyglądem przypomina rurki, ludzkość zna już od 200 lat. Cannelloni – bo o nim mowa, daje w kuchni niegraniczone możliwości, będąc postawą wyszukanych przystawek i zapiekanek. Nazwa makaronu nie jest zbyt poetycka, bo oznacza po prostu… duża rurę. Mimo to, nie ujmuje jej wartości, bo cannelloni wypełnione dowolnym farszem jest przepyszne. A może być jeszcze lepsze, jeśli przygotujesz je według tego przepisu. Cebulkę, czosnek i szpinak przysmaż na patelni, a następnie dodaj camembert i śmietanę. Jeśli nie przepadasz za tym serem, możesz zastąpić go tartym żółtym serem, np. typu gouda lub ementaler. Tak przygotowanym farszem wystarczy wypełnić ugotowane wcześniej cannelloni, ułożyć ciasno na dnie żaroodpornego naczynia i zalać sosem. Na wierzchu możesz posypać jeszcze odrobiną żółtego sera. Nie będziesz musiała długo czekać na efekty, bo całość piecze się tylko 10 minut. Uważaj, bo łatwo uzależnia!