
Składniki
100 gramów
100 gramów
3 łyżki
100 gramów
0.5 sztuki
50 gramów
200 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżki
1 łyżeczka
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużej misce wymieszaj majonez Hellmann's, ocet winny, oliwę, cukier brązowy oraz oregano. Odstaw na bok.
Krok 2
Dodaj do dressingu ugotowany makaron i szpinak. Dodaj również pomidorki, posiekaną czerwona cebulę, oliwki i wymieszaj.
Krok 3
Gotowa sałatkę przełóż do salaterki i posyp po wierzchu pokrojonym serem feta.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grecka sałatka makaronowa
Szukasz inspiracji na smaczną sałatkę, której bazą jest makaron? Do przygotowania tej wybierz taki, który najbardziej lubisz. Sprawdzą się rurki, świderki, czy – efektownie prezentujące się – kokardki. Do ugotowanych dołącz pokrojone w ćwiartki pomidorki cherry, drobno posiekaną czerwoną cebulę oraz listki szpinaku. Sprawdzą się także czarne oliwki, które opcjonalnie możesz zastąpić zielonymi. Całość wymieszaj ze smacznym dressingiem, który powstanie poprzez połączenie majonezu z octem winnym, oliwą z oliwek, brązowym cukrem oraz suszonym oregano. Tak przygotowaną sałatkę przełóż do salaterki i posyp z wierzchu kawałkami sera typu feta. Do dekoracji możesz wykorzystać również listki świeżej bazylii. Podawaj z grzankami przygotowanymi np. z kawałków bagietki francuskiej zapieczonych w piekarniku. Ich smak urozmaicisz poprzez posypanie ziołami lub startym serem żółtym czy płatkami parmezanu. Sprawdź, jak łatwe jest przygotowanie pysznego dania z naszym przepisem. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią w komentarzu.