
Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
3 łyżki
2 szklanki
2 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Również paprykę pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj.

Krok 2
Na patelni podsmaż mięso na rozgrzanej oliwie, aż do zarumienienia. Przełóż na talerz.

Krok 3
Na pozostałym tłuszczu krótko podsmaż warzywa, dodaj przecier pomidorowy, wodę oraz saszetkę Naturalnie Smaczne! Gulasz. Wymieszaj.

Krok 4
Podsmażone mięso przełóż z powrotem do warzyw i duś pod przykryciem przez ok. 30 min., mieszając od czasu do czasu (do miękkości warzyw i mięsa). Podawaj z ugotowanym brązowym ryżem.


Dobra rada:
Dietetyk Aneta Łańcuchowska radzi:
To danie polecane jest wszystkim osobom dbającym o szczupłą sylwetkę, ponieważ każda porcja dostarcza ponad 250 g warzyw i aż 13 g błonnika. Jeżeli jesteś weganinem, zamiast mięsa możesz użyć nasion roślin strączkowych - soczewicy lub cieciorki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z kapustą pekińską
Gulasz, klasycznie przyrządzany z mięsa wołowego, ma także wiele wersji fit. Ta z kurczakiem i kapustą pekińską jest wyjątkowo prosta w przygotowaniu i naprawdę pyszna. Znajdziesz w nim udaną kompozycję delikatnego drobiowego mięsa, kolorowej papryki i kapusty pekińskiej, duszonych w gulaszowym sosie. Pokrój wszystkie składniki na podobnej wielkości kawałki, a mięso podsmaż na niewielkiej ilości oliwy, by się zarumieniło. Nie musi być dokładnie usmażone, ponieważ będzie jeszcze duszone w sosie. Następnie zdejmij kawałki kurczaka z patelni i przełóż na nią warzywa. Podsmażaj je przez chwilę, a potem zalej sosem i dodaj kurczaka. Przykryj danie i duś na małym ogniu do momentu, aż warzywa i mięsa zmiękną, sos zgęstnieje i wszystkie smaki oraz zapachy dokładnie się przenikną. Pożywny gulasz z kapustą pekińską serwuj z brązowym ryżem, który dzięki nieoczyszczonym z łusek ziarnom jest zdrowszą opcją niż popularny biały. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie prawdziwą przyjemnością!