Schabowy Mac'n Cheese Bacon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowy Mac'n Cheese Bacon

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

6 plastrów

1 opakowanie

250 gramów

25 gramów

50 gramów

3 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. W międzyczasie przygotować sos serowy według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Boczek smażyć na rumiano, pokroić drobno, dodać do sosu, a następnie makaron, wymieszać.

Krok 3

Schab rozbić cienko, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Nakładać ma mięso sporą ilość makaronu, zwijać na kształt rolady.

Krok 4

Przygotowane rolady obtaczamy w mące, jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju do złotego koloru. Podawać na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej