Schabowy Mac'n Cheese Bacon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowy Mac'n Cheese Bacon

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

6 plastrów

1 opakowanie

250 gramów

25 gramów

50 gramów

3 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. W międzyczasie przygotować sos serowy według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Boczek smażyć na rumiano, pokroić drobno, dodać do sosu, a następnie makaron, wymieszać.

Krok 3

Schab rozbić cienko, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Nakładać ma mięso sporą ilość makaronu, zwijać na kształt rolady.

Krok 4

Przygotowane rolady obtaczamy w mące, jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju do złotego koloru. Podawać na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej