Schabowy Mac'n Cheese Bacon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowy Mac'n Cheese Bacon

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

6 plastrów

1 opakowanie

250 gramów

25 gramów

50 gramów

3 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. W międzyczasie przygotować sos serowy według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Boczek smażyć na rumiano, pokroić drobno, dodać do sosu, a następnie makaron, wymieszać.

Krok 3

Schab rozbić cienko, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Nakładać ma mięso sporą ilość makaronu, zwijać na kształt rolady.

Krok 4

Przygotowane rolady obtaczamy w mące, jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju do złotego koloru. Podawać na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowy Mac'n Cheese Bacon  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej