
Składniki
6 plastrów
6 plastrów
1 opakowanie
250 gramów
25 gramów
50 gramów
3 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. W międzyczasie przygotować sos serowy według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Boczek smażyć na rumiano, pokroić drobno, dodać do sosu, a następnie makaron, wymieszać.
Krok 3
Schab rozbić cienko, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Nakładać ma mięso sporą ilość makaronu, zwijać na kształt rolady.
Krok 4
Przygotowane rolady obtaczamy w mące, jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju do złotego koloru. Podawać na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Knorr Mac'n Cheese Bacon
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej