Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

7 łyżek

2 szklanki

3 łyżki

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

90 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesiewam mąkę, dodaję wszystkie przyprawy, majonez, olej rzepakowy, wodę, ser wege starty. Zagniatam robotem, albo rękoma ale krótko. Ciasto jest bardzo kruche. Przekładam do lodówki do schłodzenia.

Krok 2

Wałkuję na papierze do pieczenia, przykrywając drugim arkuszem od góry. W ten sposób ciasto nie klei się do wałka. Wycinam choinki, gwiazdki za pomocą foremek. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni. Wstawiam blaszkę z ciastkami na 170 stopni i piekę około 10 minut.

Krok 3

Do pojemnika przekładam pokrojone tofu, dodaję buraczki, majonez. Całość miksuję blenderem, doprawiam solą, pieprzem.

Krok 4

Ciasteczka podaję z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej