Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 łyżek

2 szklanki

3 łyżki

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

90 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesiewam mąkę, dodaję wszystkie przyprawy, majonez, olej rzepakowy, wodę, ser wege starty. Zagniatam robotem, albo rękoma ale krótko. Ciasto jest bardzo kruche. Przekładam do lodówki do schłodzenia.

Krok 2

Wałkuję na papierze do pieczenia, przykrywając drugim arkuszem od góry. W ten sposób ciasto nie klei się do wałka. Wycinam choinki, gwiazdki za pomocą foremek. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni. Wstawiam blaszkę z ciastkami na 170 stopni i piekę około 10 minut.

Krok 3

Do pojemnika przekładam pokrojone tofu, dodaję buraczki, majonez. Całość miksuję blenderem, doprawiam solą, pieprzem.

Krok 4

Ciasteczka podaję z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie ciasteczka z sosem majonezowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej