Quiche z pak choi przepis – Zobacz na przepisy.pl

Quiche z pak choi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
95 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

100 gramów

3 sztuki

1 szczypta

300 gramów

1 sztuka

600 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połącz mąkę orkiszową z margaryną, jednym jajkiem, szczyptą soli aż powstanie gładkie ciasto. W razie konieczności dodaj 1-2 łyżki wody. Rozwałkuj ciasto tak aby było nie co większe niż średnica foremki do pieczenia tarty (28cm). Wyłóż foremkę papierem do pieczenia, połóż ciasto i zrób dziurki za pomocą widelca. Całość odstaw do lodówki na 30 minut. W między czasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

Krok 2

Piecz przez 15 minut.

Krok 3

Umyj pak choi i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i pokrój na pół-plastry. Wszystko podsmaż na patelni z olejem przez 5 minut.

Krok 4

Śmietankę zagotuj z kostką Knorr. Wymieszaj, ostudź, dodaj pozostałe jajka i ponownie wymieszaj.

Krok 5

Figi pokrój na ćwiartki. Warzywa oraz figi połóż na cieście i zalej przygotowaną śmietanką. Na wierzchu posyp kawałkami porwanego koziego sera. Quiche piecz w 200 stopniach przez 20-25 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quiche z pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quiche z pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quiche z pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quiche z pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quiche z pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quiche z pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quiche z pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Quiche z pak choiQuiche z pak choi

Quiche to propozycja dla każdego miłośnika wytrawnych tart. Francuskie pochodzenie potrawy zapewnia bogactwo smaku i aromatu. Słone kruche ciasto, ulubione składniki i masa jajeczno-śmietanowa są gwarancją pysznej kolacji. Skorzystajcie z naszego przepisu i połączcie francuskie quiche z pak choi, czyli chińską kapustą. Dodatek fig i koziego kremowego sera sprawi, że danie przypadnie do gustu każdemu zwolennikowi ekskluzywnej, smacznej i nowoczesnej kuchni.

Dla kogo?

Dla miłośników kuchni francuskiej, a przede wszystkim różnego rodzaju wytrawnych tart.

Na jaką okazję?

Quiche z kapustą pak choi sprawdzi się jako danie obiadowe, przystawka, a także element wykwintnej kolacji.

Czy wiesz, że?

Orkisz, z którego bezpośrednio produkuje się mąkę, to starożytna odmiana pszenicy. Dzięki grubej łusce jest odporny na działanie szkodników i chorób, co pozwala na uniknięcie stosowania podczas uprawy pestycydów i nawozów.

Dla urozmaicenia:

Quiche podaj nie tylko z kapustą pak choi, ale i z ulubioną sałatką, która idealnie połączy się z daniem głównym.