Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
4 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
400 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz i oczyść filet z kurczaka. Pokrój na niewielkie kawałki.
Krok 2
Wymieszja oliwę z musztardą, sosem Tabasco i rozkruszoną minikosteczną czosnkową Knorr.
Krok 3
Otocz kawałki kurczaka w marynacie. Grilluj na grillu ogrodowym lub domowym. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami, grillowanym warzywami, itp.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































