Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

400 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz i oczyść filet z kurczaka. Pokrój na niewielkie kawałki.

Krok 2

Wymieszja oliwę z musztardą, sosem Tabasco i rozkruszoną minikosteczną czosnkową Knorr.

Krok 3

Otocz kawałki kurczaka w marynacie. Grilluj na grillu ogrodowym lub domowym. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami, grillowanym warzywami, itp.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej