Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

400 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz i oczyść filet z kurczaka. Pokrój na niewielkie kawałki.

Krok 2

Wymieszja oliwę z musztardą, sosem Tabasco i rozkruszoną minikosteczną czosnkową Knorr.

Krok 3

Otocz kawałki kurczaka w marynacie. Grilluj na grillu ogrodowym lub domowym. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami, grillowanym warzywami, itp.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej