Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

400 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz i oczyść filet z kurczaka. Pokrój na niewielkie kawałki.

Krok 2

Wymieszja oliwę z musztardą, sosem Tabasco i rozkruszoną minikosteczną czosnkową Knorr.

Krok 3

Otocz kawałki kurczaka w marynacie. Grilluj na grillu ogrodowym lub domowym. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami, grillowanym warzywami, itp.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej