Grillowane kąski drobiowe w musztardowo-pikantnej marynacie
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
4 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
400 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz i oczyść filet z kurczaka. Pokrój na niewielkie kawałki.
Krok 2
Wymieszja oliwę z musztardą, sosem Tabasco i rozkruszoną minikosteczną czosnkową Knorr.
Krok 3
Otocz kawałki kurczaka w marynacie. Grilluj na grillu ogrodowym lub domowym. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami, grillowanym warzywami, itp.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej