
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połówki awokado grillujemy wewnętrzną stroną na patelni grillowej.
Krok 2
W garnuszku gotujemy krewetki z kostką bulionową.
Krok 3
Jajka kroimy na połówki lub na 4 części. Rukolę myjemy i osuszamy.
Krok 4
Na każde awokado nakładamy : rukolę, 1 jajko, krewetki i kiełki i posypujemy suszonymi pomidorami z bazylią
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej