
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połówki awokado grillujemy wewnętrzną stroną na patelni grillowej.
Krok 2
W garnuszku gotujemy krewetki z kostką bulionową.
Krok 3
Jajka kroimy na połówki lub na 4 części. Rukolę myjemy i osuszamy.
Krok 4
Na każde awokado nakładamy : rukolę, 1 jajko, krewetki i kiełki i posypujemy suszonymi pomidorami z bazylią
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej