Zupa a’la lasagne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa a’la lasagne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

160 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

200 gramów

250 gramów

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory umyj i pokrój w plastry. Czosnek posiekaj. Podsmaż wszystko na oliwie.

Krok 2

Dodaj mieloną ciecierzycę (jeśli nie możesz dostać mielonej kup zwykłą ciecierzycę z puszki, odcedź i zmiel samodzielnie). Smaż przez kilka minut.

Krok 3

Dodaj koncentrat pomidory, pomidory z puszki i 800 ml wody. Następnie dodaj kostkę Knorr i gotuj całość ok 15 minut.

Krok 4

Pomidorki przekrój na pół i dodaj do sosu.

Krok 5

W między czasie ugotuj makaron zgodnie z wskazówkami na opakowaniu producenta. Następnie dodaj makaron do sosu, zagotuj i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podawać z łyżką kwaśnej śmietany

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa a’la lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa a’la lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa a’la lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa a’la lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa a’la lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa a’la lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa a’la lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa a’la lasagneZupa a’la lasagne

Najsłynniejszą włoską zapiekankę znają chyba wszyscy. Charakterystyczne płaty makaronu, pomidory, mięso mielone i sos beszamelowy to klasyczny sposób na lasagne. Przepis jest na tyle wdzięczny, że doczekał się licznych modyfikacji. Wiedzieliście, że danie równie dobrze smakuje podane jako zupa z dodatkiem mielonej ciecierzycy? Kuchenne niespodzianki to nasza specjalność – tym razem czas na zupę à la lasagne!

Dla kogo?

Apetyczne twisty, efektowne zamieszanie – kucharze, którzy nie lubią nudy na talerzach, pokochają przepis na zupę à la lasagne. Przyszła pora na dużą szczyptę kulinarnego szaleństwa.

Na jaką okazję?

Gorące dania zawsze są mile widziane w czasie długich przyjęć. Zupa à la lasagne zaskoczy gości i będzie przyjemnym urozmaiceniem zimnej płyty.

Czy wiesz, że?

Orzechowy posmak ciecierzycy fenomenalnie wzbogaci oryginalną kompozycję. Tym razem podacie ją w formie mielonej, której konsystencja do złudzenia przypomina mięso. Jeśli zostanie nadprogramowa porcja, z ciecierzycy będziecie mogli przygotować hummus.

Dla urozmaicenia:

Po nałożeniu na talerze zupę udekorujcie listkami świeżej bazylii.