Zupa ziemniaczana zabielana - ze śmietaną | Przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczana zabielana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar: umyj, obierz i opłucz warzywa, po czym wrzuć je do wrzącej wody i gotuj. Dodaj przyprawy.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 1

Krok 2

Po ugotowaniu odcedź. Umyj, opłucz i pokrój ziemniaki w cząstki.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 2

Krok 3

Następnie zalej wywarem i zagotuj.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 3

Krok 4

Dodaj niewielką ilość lekkiego naparu z majeranku. Do zupy dodaj śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotuj.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 4

Krok 5

Dodaj pokrojone warzywa z wywaru.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa a’la lasagne
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej