Zupa ziemniaczana zabielana - ze śmietaną | Przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczana zabielana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar: umyj, obierz i opłucz warzywa, po czym wrzuć je do wrzącej wody i gotuj. Dodaj przyprawy.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 1

Krok 2

Po ugotowaniu odcedź. Umyj, opłucz i pokrój ziemniaki w cząstki.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 2

Krok 3

Następnie zalej wywarem i zagotuj.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 3

Krok 4

Dodaj niewielką ilość lekkiego naparu z majeranku. Do zupy dodaj śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotuj.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 4

Krok 5

Dodaj pokrojone warzywa z wywaru.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej