
Składniki
400 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 łyżka
1 szczypta
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar: umyj, obierz i opłucz warzywa, po czym wrzuć je do wrzącej wody i gotuj. Dodaj przyprawy.

Krok 2
Po ugotowaniu odcedź. Umyj, opłucz i pokrój ziemniaki w cząstki.

Krok 3
Następnie zalej wywarem i zagotuj.

Krok 4
Dodaj niewielką ilość lekkiego naparu z majeranku. Do zupy dodaj śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotuj.

Krok 5
Dodaj pokrojone warzywa z wywaru.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej