Składniki
400 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 łyżka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar: umyj, obierz i opłucz warzywa, po czym wrzuć je do wrzącej wody i gotuj. Dodaj przyprawy.
Krok 2
Po ugotowaniu odcedź. Umyj, opłucz i pokrój ziemniaki w cząstki.
Krok 3
Następnie zalej wywarem i zagotuj.
Krok 4
Dodaj niewielką ilość lekkiego naparu z majeranku. Do zupy dodaj śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotuj.
Krok 5
Dodaj pokrojone warzywa z wywaru.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej