Zupa ziemniaczana zabielana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczana zabielana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar: umyj, obierz i opłucz warzywa, po czym wrzuć je do wrzącej wody i gotuj. Dodaj przyprawy.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 1

Krok 2

Po ugotowaniu odcedź. Umyj, opłucz i pokrój ziemniaki w cząstki.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 2

Krok 3

Następnie zalej wywarem i zagotuj.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 3

Krok 4

Dodaj niewielką ilość lekkiego naparu z majeranku. Do zupy dodaj śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotuj.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 4

Krok 5

Dodaj pokrojone warzywa z wywaru.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa pieczarkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej