Zupa ziemniaczana zabielana - ze śmietaną | Przepisy.pl pixel

Zupa ziemniaczana zabielana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar: umyj, obierz i opłucz warzywa, po czym wrzuć je do wrzącej wody i gotuj. Dodaj przyprawy.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 1

Krok 2

Po ugotowaniu odcedź. Umyj, opłucz i pokrój ziemniaki w cząstki.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 2

Krok 3

Następnie zalej wywarem i zagotuj.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 3

Krok 4

Dodaj niewielką ilość lekkiego naparu z majeranku. Do zupy dodaj śmietanę rozmieszaną z mąką i zagotuj.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 4

Krok 5

Dodaj pokrojone warzywa z wywaru.

Zupa ziemniaczana zabielana - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ziemniaczana zabielana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej