Minestrone genueńska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Minestrone genueńska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

2 sztuki

1 łyżka

200 gramów

1 łyżka

150 gramów

2 łyżki

200 gramów

150 gramów

2 sztuki

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 2

Marchewki, selery, czosnek i cebulę pokrój w kostkę i dodaj do boczku. Ziemniaki i kabaczki również pokrój w kostkę.

Krok 3

Gdy cebula zmięknie dodaj około 2 litry wody i kabaczki, groszek, kapustę, ziemniaki, pastę pomidorową. Gotuj 40 minut.

Krok 4

Dodaj ryż oraz zioła i gotuj jeszcze 20 minut.

Krok 5

Przypraw solą i pieprzem oraz posyp startym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hamburger à la gyros
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej