Minestrone genueńska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Minestrone genueńska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

2 sztuki

1 łyżka

200 gramów

1 łyżka

150 gramów

2 łyżki

200 gramów

150 gramów

2 sztuki

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 2

Marchewki, selery, czosnek i cebulę pokrój w kostkę i dodaj do boczku. Ziemniaki i kabaczki również pokrój w kostkę.

Krok 3

Gdy cebula zmięknie dodaj około 2 litry wody i kabaczki, groszek, kapustę, ziemniaki, pastę pomidorową. Gotuj 40 minut.

Krok 4

Dodaj ryż oraz zioła i gotuj jeszcze 20 minut.

Krok 5

Przypraw solą i pieprzem oraz posyp startym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej