
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
2 sztuki
1 łyżka
200 gramów
1 łyżka
150 gramów
2 łyżki
200 gramów
150 gramów
2 sztuki
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
Krok 2
Marchewki, selery, czosnek i cebulę pokrój w kostkę i dodaj do boczku. Ziemniaki i kabaczki również pokrój w kostkę.
Krok 3
Gdy cebula zmięknie dodaj około 2 litry wody i kabaczki, groszek, kapustę, ziemniaki, pastę pomidorową. Gotuj 40 minut.
Krok 4
Dodaj ryż oraz zioła i gotuj jeszcze 20 minut.
Krok 5
Przypraw solą i pieprzem oraz posyp startym serem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej