
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
2 sztuki
1 łyżka
200 gramów
1 łyżka
150 gramów
2 łyżki
200 gramów
150 gramów
2 sztuki
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
Krok 2
Marchewki, selery, czosnek i cebulę pokrój w kostkę i dodaj do boczku. Ziemniaki i kabaczki również pokrój w kostkę.
Krok 3
Gdy cebula zmięknie dodaj około 2 litry wody i kabaczki, groszek, kapustę, ziemniaki, pastę pomidorową. Gotuj 40 minut.
Krok 4
Dodaj ryż oraz zioła i gotuj jeszcze 20 minut.
Krok 5
Przypraw solą i pieprzem oraz posyp startym serem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej