Minestrone genueńska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Minestrone genueńska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.5 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

150 gramów

200 gramów

2 łyżki

150 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 2

Marchewki, selery, czosnek i cebulę pokrój w kostkę i dodaj do boczku. Ziemniaki i kabaczki również pokrój w kostkę.

Krok 3

Gdy cebula zmięknie dodaj około 2 litry wody i kabaczki, groszek, kapustę, ziemniaki, pastę pomidorową. Gotuj 40 minut.

Krok 4

Dodaj ryż oraz zioła i gotuj jeszcze 20 minut.

Krok 5

Przypraw solą i pieprzem oraz posyp startym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Minestrone genueńska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Piernik pomidorowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej