Zapiekanki z mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanki z mozarellą

Autor: Aneta S

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę kroimy w plasterki (może być też chleb czy bagietka), posypujemy czosnkiem i koperkiem. Na to kładziemy plasterki pokrojonej mozzarelli. Pomidora wyparzamy, kroimy w plasterki i kładziemy na ser. Wszystko zapiekamy w piekarniku. Czasu nie podaję, bo wystarczy spojrzeć gdy ser się roztopi to można wyciągać :) Proponuję jeść z ketchupem- najlepiej pikantnym ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Gołąbki - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej