Zapiekanki z mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanki z mozarellą

Autor: Aneta S

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę kroimy w plasterki (może być też chleb czy bagietka), posypujemy czosnkiem i koperkiem. Na to kładziemy plasterki pokrojonej mozzarelli. Pomidora wyparzamy, kroimy w plasterki i kładziemy na ser. Wszystko zapiekamy w piekarniku. Czasu nie podaję, bo wystarczy spojrzeć gdy ser się roztopi to można wyciągać :) Proponuję jeść z ketchupem- najlepiej pikantnym ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanki z mozarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej