Zapiekanka pomidorowa z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka pomidorowa z serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

4 sztuki

20 dekagramów

1 opakowanie

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i podziel na cztery części.

Krok 2

Następnie ugotuj ziemniaki i pokrój je w plastry.

Krok 3

Ser żółty pokrój w cienkie plastry.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z Fixem Spaghetti carbonara Knorr i zagotuj go.

Krok 5

Zapiekankę ułóż w następujący sposób: warstwa ziemniaków, pomidorów i sera żółtego. Następnie zalej całość sosem. Piecz w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku ok 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ryż z kukurydzą
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej