Zapiekanka pomidorowa z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka pomidorowa z serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

4 sztuki

20 dekagramów

1 opakowanie

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i podziel na cztery części.

Krok 2

Następnie ugotuj ziemniaki i pokrój je w plastry.

Krok 3

Ser żółty pokrój w cienkie plastry.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z Fixem Spaghetti carbonara Knorr i zagotuj go.

Krok 5

Zapiekankę ułóż w następujący sposób: warstwa ziemniaków, pomidorów i sera żółtego. Następnie zalej całość sosem. Piecz w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku ok 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej