Zapiekanka pomidorowa z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka pomidorowa z serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

4 sztuki

20 dekagramów

1 opakowanie

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj i podziel na cztery części.

Krok 2

Następnie ugotuj ziemniaki i pokrój je w plastry.

Krok 3

Ser żółty pokrój w cienkie plastry.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z Fixem Spaghetti carbonara Knorr i zagotuj go.

Krok 5

Zapiekankę ułóż w następujący sposób: warstwa ziemniaków, pomidorów i sera żółtego. Następnie zalej całość sosem. Piecz w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku ok 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka pomidorowa z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pulpety z warzywami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej