
Składniki
1 szczypta
100 gramów
1 sztuka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
50 gramów
300 mililitrów
3 sztuki
500 gramów
null
300 gramów
200 mililitrów
125 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki piecz przez 30 minut w temperaturze 220 stopni.
Krok 2
Zdejmij skórkę, oczyść i pokrój. Zalej bulionem, śmietaną i zmiksuj. Dopraw solą, pieprzem i papryką.
Krok 3
Szpinak podgrzej na patelni do momentu, gdy wyparuje z niego cała woda.
Krok 4
Ser żółty zetrzyj na tarce, ser pleśniowy i twarożek rozdrobnij. Dodaj sery do szpinaku. Podgrzewaj.
Krok 5
Do powstałej masy dodaj jajko. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
Makaron ugotuj na półtwardo. Polej zimną wodą i osącz.
Krok 7
Farszem napełnij makaron, ułóż w żaroodpornym naczyniu. Zalej sosem, przykryj folią aluminiową i piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej