Szpinak w muszelkach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szpinak w muszelkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

50 gramów

300 mililitrów

3 sztuki

500 gramów

null

300 gramów

200 mililitrów

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki piecz przez 30 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 2

Zdejmij skórkę, oczyść i pokrój. Zalej bulionem, śmietaną i zmiksuj. Dopraw solą, pieprzem i papryką.

Krok 3

Szpinak podgrzej na patelni do momentu, gdy wyparuje z niego cała woda.

Krok 4

Ser żółty zetrzyj na tarce, ser pleśniowy i twarożek rozdrobnij. Dodaj sery do szpinaku. Podgrzewaj.

Krok 5

Do powstałej masy dodaj jajko. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.

Krok 6

Makaron ugotuj na półtwardo. Polej zimną wodą i osącz.

Krok 7

Farszem napełnij makaron, ułóż w żaroodpornym naczyniu. Zalej sosem, przykryj folią aluminiową i piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak w muszelkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak w muszelkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak w muszelkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak w muszelkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak w muszelkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak w muszelkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak w muszelkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
14 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej