Kociołek obfitości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kociołek obfitości

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
242 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

265 osób wydrukowało

Pobierz pdf

294 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

3 plastry

1 sztuka

1 opakowanie

null

50 dekagramów

15 dekagramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, podsmaż je, następnie zalej litrem gorącej wody i duś na małym ogniu (do momentu, gdy stanie się miękkie).

Kociołek obfitości - Krok 1

Krok 2

Pokrój boczek w kostkę, pora w talarki.

Kociołek obfitości - Krok 2

Krok 3

W połowie duszenia dodaj boczek, pod koniec także marchewki oraz pora.

Kociołek obfitości - Krok 3

Krok 4

Następnie wlej wino i duś do momentu, kiedy wszystko będzie miękkie.

Kociołek obfitości - Krok 4

Krok 5

Rozrób Sos do pieczeni ciemny Knorr w niewielkiej ilości zimnej wody. Dolej go do kociołka i gotuj do momentu zgęstnienia sosu.

Kociołek obfitości - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie podawaj z ziemniakami i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cukinia smażona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej