Kociołek obfitości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kociołek obfitości

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

237 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

259 osób wydrukowało

Pobierz pdf

281 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

null

3 plastry

15 dekagramów

1 sztuka

0.5 szklanki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, podsmaż je, następnie zalej litrem gorącej wody i duś na małym ogniu (do momentu, gdy stanie się miękkie).

Kociołek obfitości - Krok 1

Krok 2

Pokrój boczek w kostkę, pora w talarki.

Kociołek obfitości - Krok 2

Krok 3

W połowie duszenia dodaj boczek, pod koniec także marchewki oraz pora.

Kociołek obfitości - Krok 3

Krok 4

Następnie wlej wino i duś do momentu, kiedy wszystko będzie miękkie.

Kociołek obfitości - Krok 4

Krok 5

Rozrób Sos do pieczeni ciemny Knorr w niewielkiej ilości zimnej wody. Dolej go do kociołka i gotuj do momentu zgęstnienia sosu.

Kociołek obfitości - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie podawaj z ziemniakami i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej