Kociołek obfitości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kociołek obfitości

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

236 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

255 osób wydrukowało

Pobierz pdf

280 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

null

3 plastry

15 dekagramów

1 sztuka

0.5 szklanki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, podsmaż je, następnie zalej litrem gorącej wody i duś na małym ogniu (do momentu, gdy stanie się miękkie).

Kociołek obfitości - Krok 1

Krok 2

Pokrój boczek w kostkę, pora w talarki.

Kociołek obfitości - Krok 2

Krok 3

W połowie duszenia dodaj boczek, pod koniec także marchewki oraz pora.

Kociołek obfitości - Krok 3

Krok 4

Następnie wlej wino i duś do momentu, kiedy wszystko będzie miękkie.

Kociołek obfitości - Krok 4

Krok 5

Rozrób Sos do pieczeni ciemny Knorr w niewielkiej ilości zimnej wody. Dolej go do kociołka i gotuj do momentu zgęstnienia sosu.

Kociołek obfitości - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie podawaj z ziemniakami i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej