Składniki
50 dekagramów
1 opakowanie
null
3 plastry
15 dekagramów
1 sztuka
0.5 szklanki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dopraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, podsmaż je, następnie zalej litrem gorącej wody i duś na małym ogniu (do momentu, gdy stanie się miękkie).
Krok 2
Pokrój boczek w kostkę, pora w talarki.
Krok 3
W połowie duszenia dodaj boczek, pod koniec także marchewki oraz pora.
Krok 4
Następnie wlej wino i duś do momentu, kiedy wszystko będzie miękkie.
Krok 5
Rozrób Sos do pieczeni ciemny Knorr w niewielkiej ilości zimnej wody. Dolej go do kociołka i gotuj do momentu zgęstnienia sosu.
Dobra rada:
Gotowe danie podawaj z ziemniakami i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej