
Składniki
1 litr
3 plastry
1 sztuka
1 opakowanie
null
50 dekagramów
15 dekagramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dopraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, podsmaż je, następnie zalej litrem gorącej wody i duś na małym ogniu (do momentu, gdy stanie się miękkie).

Krok 2
Pokrój boczek w kostkę, pora w talarki.

Krok 3
W połowie duszenia dodaj boczek, pod koniec także marchewki oraz pora.

Krok 4
Następnie wlej wino i duś do momentu, kiedy wszystko będzie miękkie.

Krok 5
Rozrób Sos do pieczeni ciemny Knorr w niewielkiej ilości zimnej wody. Dolej go do kociołka i gotuj do momentu zgęstnienia sosu.


Dobra rada:
Gotowe danie podawaj z ziemniakami i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej