Kociołek obfitości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kociołek obfitości

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

240 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

264 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

290 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

3 plastry

1 sztuka

1 opakowanie

null

50 dekagramów

15 dekagramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dopraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, podsmaż je, następnie zalej litrem gorącej wody i duś na małym ogniu (do momentu, gdy stanie się miękkie).

Kociołek obfitości - Krok 1

Krok 2

Pokrój boczek w kostkę, pora w talarki.

Kociołek obfitości - Krok 2

Krok 3

W połowie duszenia dodaj boczek, pod koniec także marchewki oraz pora.

Kociołek obfitości - Krok 3

Krok 4

Następnie wlej wino i duś do momentu, kiedy wszystko będzie miękkie.

Kociołek obfitości - Krok 4

Krok 5

Rozrób Sos do pieczeni ciemny Knorr w niewielkiej ilości zimnej wody. Dolej go do kociołka i gotuj do momentu zgęstnienia sosu.

Kociołek obfitości - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie podawaj z ziemniakami i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kociołek obfitości - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej