
Składniki
1 litr
3 plastry
1 sztuka
1 opakowanie
null
50 dekagramów
15 dekagramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dopraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, podsmaż je, następnie zalej litrem gorącej wody i duś na małym ogniu (do momentu, gdy stanie się miękkie).

Krok 2
Pokrój boczek w kostkę, pora w talarki.

Krok 3
W połowie duszenia dodaj boczek, pod koniec także marchewki oraz pora.

Krok 4
Następnie wlej wino i duś do momentu, kiedy wszystko będzie miękkie.

Krok 5
Rozrób Sos do pieczeni ciemny Knorr w niewielkiej ilości zimnej wody. Dolej go do kociołka i gotuj do momentu zgęstnienia sosu.


Dobra rada:
Gotowe danie podawaj z ziemniakami i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej