
Składniki
50 dekagramów
1 opakowanie
null
3 plastry
15 dekagramów
1 sztuka
0.5 szklanki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dopraw mięso Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, podsmaż je, następnie zalej litrem gorącej wody i duś na małym ogniu (do momentu, gdy stanie się miękkie).
Krok 2
Pokrój boczek w kostkę, pora w talarki.
Krok 3
W połowie duszenia dodaj boczek, pod koniec także marchewki oraz pora.
Krok 4
Następnie wlej wino i duś do momentu, kiedy wszystko będzie miękkie.
Krok 5
Rozrób Sos do pieczeni ciemny Knorr w niewielkiej ilości zimnej wody. Dolej go do kociołka i gotuj do momentu zgęstnienia sosu.
Dobra rada:
Gotowe danie podawaj z ziemniakami i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej