Niemiecka zupa groszkowa - przepis z parówkami | Przepisy.pl pixel

Niemiecka zupa groszkowa

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 sztuka

150 gramów

150 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz groszek w wodzie przez noc. Gotuj ok. 1h do miękkości. Odlej wodę i przełóż groszek do 1l bulionu cielęcego.

Krok 2

Dodaj cebulę, marchewkę, por, seler naciowy i ziemniaki, pokrojone na mniejsze części. Dopraw suszonym majerankiem.

Krok 3

Gdy warzywa staną się miękkie dodaj pokrojone na plasterki parówki. Lekko podgrzej i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej