Niemiecka zupa groszkowa - przepis z parówkami | Przepisy.pl pixel

Niemiecka zupa groszkowa

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 sztuka

150 gramów

150 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz groszek w wodzie przez noc. Gotuj ok. 1h do miękkości. Odlej wodę i przełóż groszek do 1l bulionu cielęcego.

Krok 2

Dodaj cebulę, marchewkę, por, seler naciowy i ziemniaki, pokrojone na mniejsze części. Dopraw suszonym majerankiem.

Krok 3

Gdy warzywa staną się miękkie dodaj pokrojone na plasterki parówki. Lekko podgrzej i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywne szaszłyki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej