Składniki
3 szklanki
1 sztuka
150 gramów
150 gramów
3 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz groszek w wodzie przez noc. Gotuj ok. 1h do miękkości. Odlej wodę i przełóż groszek do 1l bulionu cielęcego.
Krok 2
Dodaj cebulę, marchewkę, por, seler naciowy i ziemniaki, pokrojone na mniejsze części. Dopraw suszonym majerankiem.
Krok 3
Gdy warzywa staną się miękkie dodaj pokrojone na plasterki parówki. Lekko podgrzej i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej