Niemiecka zupa groszkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Niemiecka zupa groszkowa

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 sztuka

150 gramów

150 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz groszek w wodzie przez noc. Gotuj ok. 1h do miękkości. Odlej wodę i przełóż groszek do 1l bulionu cielęcego.

Krok 2

Dodaj cebulę, marchewkę, por, seler naciowy i ziemniaki, pokrojone na mniejsze części. Dopraw suszonym majerankiem.

Krok 3

Gdy warzywa staną się miękkie dodaj pokrojone na plasterki parówki. Lekko podgrzej i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niemiecka zupa groszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej