Zupa krem marchewkowo pomarańczowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem marchewkowo pomarańczowa

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obierz, opłucz, pokrój w kostkę, wrzuć do garnka. Zalej wodą tak żeby była przykryta. Dodaj posiekaną szalotkę, chili, cukier i oba buliony. Gotuj pod przykryciem aż marchewka będzie zupełnie miękka.

Krok 2

Pomarańczę wyszoruj dokładnie i sparz wrzątkiem. Zetrzyj wierzchnią warstwę skórki, dodaj do ugotowanej marchewki. Z pomarańczy wyciśnij sok.

Krok 3

Marchewkę zmiksuj blenderem na gładką masę - dodaj listki mięty, sok z pomarańczy i ew. trochę wody żeby uzyskać pożądaną konsystencję zupy. Całość przetrzyj przez sito aby zupa była zupełnie gładka. Na koniec dodaj mascarpone i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem marchewkowo pomarańczowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem marchewkowo pomarańczowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem marchewkowo pomarańczowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem marchewkowo pomarańczowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem marchewkowo pomarańczowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem marchewkowo pomarańczowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem marchewkowo pomarańczowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem marchewkowo pomarańczowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa harira
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej