Składniki
150 gramów
150 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 łyżki
750 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pokrój por w plasterki, a ziemniaki w małą kostkę.
Krok 2
Rozgrzej mocno margarynę w rondlu, odczekaj 1 minutę, po czym wrzuć warzywa i smaż przez około 3 minuty. Dolej około 150 mililitrów wody i duś kolejne 5 minut. Następnie dodaj 600 mililitrów wody i gotuj pod przykryciem około 20 minut.
Krok 3
Wsyp zawartość torebki Zupa ogórkowa Knorr. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu kolejne 5 minut.
Krok 4
Na koniec dodaj śmietanę i podawaj zupę posypaną posiekanym szczypiorkiem (możesz zupę również zmiksować na krem, dodając nieco więcej śmietany).
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Ogórkowa z ziemniakami
Zupa ogórkowa jest jedną z najchętniej przygotowywanych przez Polaków. Łączy w sobie smaki dwóch bardzo popularnych warzyw – słodkawych ziemniaków i kwaśnych, kiszonych ogórków. Możesz przygotować ją błyskawicznie korzystając z Zupy ogórkowej Knorr. Nowością w tym przepisie jest por. To niedoceniane w kuchni warzywo dodaje zupie ogórkowej interesujący posmak. Postaraj się pociąć go w bardzo drobne plasterki, dzięki czemu uzyskasz maksimum aromatu. Koniecznie obsmaż je na maśle lub oleju, co sprawi, że zupa z nimi będzie jeszcze delikatniejsza. Warto wiedzieć, że gwarantem pysznej zupy ogórkowej są dobrze zakiszone ogórki. Możesz wykorzystać te z domowej spiżarni i zetrzeć je na tarce lub kupić gotowy przecier ogórkowy. Zupa w miseczkach będzie wyglądać estetycznie i zachęcająco, jeśli posypiesz ją zielonym szczypiorkiem.