
Składniki
150 gramów
150 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 łyżki
750 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pokrój por w plasterki, a ziemniaki w małą kostkę.

Krok 2
Rozgrzej mocno margarynę w rondlu, odczekaj 1 minutę, po czym wrzuć warzywa i smaż przez około 3 minuty. Dolej około 150 mililitrów wody i duś kolejne 5 minut. Następnie dodaj 600 mililitrów wody i gotuj pod przykryciem około 20 minut.

Krok 3
Wsyp zawartość torebki Zupa ogórkowa Knorr. Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu kolejne 5 minut.

Krok 4
Na koniec dodaj śmietanę i podawaj zupę posypaną posiekanym szczypiorkiem (możesz zupę również zmiksować na krem, dodając nieco więcej śmietany).

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ogórkowa z ziemniakami
Zupa ogórkowa jest jedną z najchętniej przygotowywanych przez Polaków. Łączy w sobie smaki dwóch bardzo popularnych warzyw – słodkawych ziemniaków i kwaśnych, kiszonych ogórków. Możesz przygotować ją błyskawicznie korzystając z Zupy ogórkowej Knorr. Nowością w tym przepisie jest por. To niedoceniane w kuchni warzywo dodaje zupie ogórkowej interesujący posmak. Postaraj się pociąć go w bardzo drobne plasterki, dzięki czemu uzyskasz maksimum aromatu. Koniecznie obsmaż je na maśle lub oleju, co sprawi, że zupa z nimi będzie jeszcze delikatniejsza. Warto wiedzieć, że gwarantem pysznej zupy ogórkowej są dobrze zakiszone ogórki. Możesz wykorzystać te z domowej spiżarni i zetrzeć je na tarce lub kupić gotowy przecier ogórkowy. Zupa w miseczkach będzie wyglądać estetycznie i zachęcająco, jeśli posypiesz ją zielonym szczypiorkiem.