Składniki
2 opakowania
200 gramów
1 sztuka
5 sztuk
1 pęczek
2 sztuki
2 ziarna
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka włóż wędzonkę, liść oraz ziele. Wlej 2 litry wody i zagotuj. Wywar gotuj 20-25 minut.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój w niedużą kostkę i ugotuj do miękkości w wywarze. Pod koniec gotowania wyjmij wędzonkę.
Krok 3
Marchewkę zetrzyj na tarce z grubymi oczkami i dodaj do wywaru.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do wywaru. Całość doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj zupę jeszcze 8 minut.
Krok 5
Na koniec dodaj pokrojony drobno koperek. Do zupy możesz również dodać 1 lub 2 łyżki kwaśnej śmietany.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa ogórkowa na wędzonce
Jeżeli szukasz pomysłu na smaczną zupę, to skorzystaj z tego przepisu i na obiad zaserwuj domownikom zupę ogórkową na wędzonce. Potrawę pełną aromatu o smaku kiszonych, słonych ogórków. Popularna ogórkowa wzbogacona aromatem wędzonki na pewno przypadnie do gustu miłośnikom klasycznych dań. Zupa ogórkowa na kościach wędzonych zaskoczy bukietem smaków i aromatów niejednego smakosza!
Dla kogo?
Zupa ogórkowa na kościach wędzonych to strzał w dziesiątkę w jadłospisie osób ceniących tradycję. Zaledwie jedna łyżka tego specjału przeniesie Cię do czasów beztroskiego dzieciństwa. Niech zupa ogórkowa na wędzonych kościach będzie nie tylko smacznym posiłkiem, ale również chwilą na wspomnienia!
Na jaką okazję?
Przygotuj duży garnek zupy ogórkowej na kościach wędzonych i serwuj ją kilka dni z rzędu na obiad. Odgrzewana smakuje równie dobrze, a Ty nie będziesz martwić się o gotowanie w zabieganym dniu. Zupa ogórkowa na wędzonych żeberkach będzie również sprawdzonym elementem wystawnego menu. Smacznego!
Czy wiesz, że?
Najpierw przez około 25 minut gotuj wywar z mięsa z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Zioła doskonale współgrają z wędzonką. Pokrój w kostkę ziemniaki i dodaj do gotującego się wywaru. Wędzonkę wyjmij, gdy ziemniaki będą już miękkie. Marchew zetrzyj na tarce prosto do wywaru. Bulion Knorr wymieszaj z wodą i wlej do wywaru. Całość zagotuj. Zupa ogórkowa na wędzonych żeberkach gotowa!
Dla urozmaicenia:
Do ogórkowej idealnie nada się świeży, pachnący koperek. Danie można podawać z chlebem, można też dodać do niego łyżkę tłustej kwaśnej śmietany. Dzięki tym dodatkom zupa ogórkowa na wędzonce nie będzie miała konkurencji wśród obiadowych propozycji. Smacznego!