Składniki
2 opakowania
200 gramów
1 sztuka
5 sztuk
1 pęczek
2 sztuki
2 ziarna
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka włóż wędzonkę, liść oraz ziele. Wlej 2 litry wody i zagotuj. Wywar gotuj 20-25 minut.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój w niedużą kostkę i ugotuj do miękkości w wywarze. Pod koniec gotowania wyjmij wędzonkę.
Krok 3
Marchewkę zetrzyj na tarce z grubymi oczkami i dodaj do wywaru.
Krok 4
Zawartość opakowań Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do wywaru. Całość doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj zupę jeszcze 8 minut.
Krok 5
Na koniec dodaj pokrojony drobno koperek. Do zupy możesz również dodać 1 lub 2 łyżki kwaśnej śmietany.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa ogórkowa na wędzonce
Jeżeli szukasz przepisu na smaczną zupę, to skorzystaj z tego przepisu i na obiad zaserwuj domownikom zupę ogórkową na wędzonce. Potrawę pełną aromatu o smaku kiszonych, słonych ogórków. Popularna ogórkowa wzbogacona aromatem wędzonki na pewno przypadnie do gustu miłośnikom klasycznych dań. By ją zrobić, najpierw przez około 25 minut gotuj wywar z mięsa z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Zioła doskonale współgrają z wędzonką. Pokrój w kostkę ziemniaki i dodaj do gotującego się wywaru. Wędzonkę wyjmij gdy ziemniaki będą już miękkie. Marchew zetrzyj na tarce prosto do wywaru. Bulion Knorr wymieszaj z wodą i wlej do wywaru. Całość zagotuj. Do ogórkowej idealnie nada się świeży, pachnący koperek. Zupę można podawać z chlebem, można też dodać do niej łyżkę tłustej kwaśnej śmietany.