
Składniki
2 opakowania
200 gramów
1 sztuka
5 sztuk
1 pęczek
2 sztuki
2 ziarna
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka włóż wędzonkę, liść oraz ziele. Wlej 2 litry wody i zagotuj. Wywar gotuj 20-25 minut.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój w niedużą kostkę i ugotuj do miękkości w wywarze. Pod koniec gotowania wyjmij wędzonkę.
Krok 3
Marchewkę zetrzyj na tarce z grubymi oczkami i dodaj do wywaru.
Krok 4
Zawartość opakowań Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do wywaru. Całość doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj zupę jeszcze 8 minut.
Krok 5
Na koniec dodaj pokrojony drobno koperek. Do zupy możesz również dodać 1 lub 2 łyżki kwaśnej śmietany.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa ogórkowa na wędzonce
Jeżeli szukasz przepisu na smaczną zupę, to skorzystaj z tego przepisu i na obiad zaserwuj domownikom zupę ogórkową na wędzonce. Potrawę pełną aromatu o smaku kiszonych, słonych ogórków. Popularna ogórkowa wzbogacona aromatem wędzonki na pewno przypadnie do gustu miłośnikom klasycznych dań. By ją zrobić, najpierw przez około 25 minut gotuj wywar z mięsa z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Zioła doskonale współgrają z wędzonką. Pokrój w kostkę ziemniaki i dodaj do gotującego się wywaru. Wędzonkę wyjmij gdy ziemniaki będą już miękkie. Marchew zetrzyj na tarce prosto do wywaru. Bulion Knorr wymieszaj z wodą i wlej do wywaru. Całość zagotuj. Do ogórkowej idealnie nada się świeży, pachnący koperek. Zupę można podawać z chlebem, można też dodać do niej łyżkę tłustej kwaśnej śmietany.