Letnia zupa ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia zupa ogórkowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

50 dekagramów

200 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

6 sztuk

2 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła przez kilka minut. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy 10 min.

Krok 2

Ogórki ścieramy na tarce i dusimy na łyżce masła. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 5 minut.

Krok 3

Zabielamy śmietaną.

Krok 4

Podajemy z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej