Letnia zupa ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia zupa ogórkowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

300 gramów

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła przez kilka minut. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy 10 min.

Krok 2

Ogórki ścieramy na tarce i dusimy na łyżce masła. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 5 minut.

Krok 3

Zabielamy śmietaną.

Krok 4

Podajemy z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej