Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
50 dekagramów
200 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
6 sztuk
2 sztuki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła przez kilka minut. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy 10 min.
Krok 2
Ogórki ścieramy na tarce i dusimy na łyżce masła. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 5 minut.
Krok 3
Zabielamy śmietaną.
Krok 4
Podajemy z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej