Letnia zupa ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia zupa ogórkowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

300 gramów

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła przez kilka minut. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy 10 min.

Krok 2

Ogórki ścieramy na tarce i dusimy na łyżce masła. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 5 minut.

Krok 3

Zabielamy śmietaną.

Krok 4

Podajemy z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej