
Składniki
6 sztuk
2 sztuki
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
300 gramów
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę kroimy w kostkę i dusimy na łyżce masła przez kilka minut. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy 10 min.
Krok 2
Ogórki ścieramy na tarce i dusimy na łyżce masła. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 5 minut.
Krok 3
Zabielamy śmietaną.
Krok 4
Podajemy z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej