
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
6 plastrów
6 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Zupę ogórkową Knorr zgodnie z opisem na opakowaniu. Dodaj plastry kiełbasy i odstaw na bok.

Krok 2
Ugotuj kaszę gryczaną w osolonej wodzie (przez około 15 minut).

Krok 3
Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Połóż plastry sera na kawałkach bagietki i zapiecz przez 5 minut.

Krok 4
Odcedź kaszę, dodaj ją do zupy i tak przygotowaną zupę ogórkową przelej do talerzy lub filiżanek. Połóż na wierzchu po grzance i łyżeczce śmietany, a na koniec udekoruj całość natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Aromatyczna zupa ogórkowa z grzanką
Zupa ogórkowa to jedna z ulubionych zup w polskich domach. Bardzo często gości na stołach w wersji z makaronem, ryżem lub ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Dla urozmaicenia tych dobrze wszystkim znanych kombinacji, proponujemy coś zupełnie nowego – zupy z serowymi grzankami. Spróbuj koniecznie! Zupa ogórkowa przygotowywana jest na bazie bulionu i kiszonych ogórków rozdrobnionych na tarce z grubymi oczkami. Przed wrzuceniem przecieru do wywaru warto chwilkę przesmażyć ogórki na maśle. By tę zupę przyrządzić błyskawicznie, sięgnij po Zupę ogórkową Knorr. Dla odmiany zamiast ziemniaków wrzuć do niej ugotowaną wcześniej kaszę gryczaną. Wśród dodatków, jakie zastosowaliśmy w tym przepisie, na uwagę zasługują też plastry kiełbasy, najlepiej lekko podwędzanej. Dzięki nim twoja ogórkowa będzie cudowanie pachnieć i smakować. Zwieńczeniem całości jest ciepła, chrupiąca grzanka z ciągnącym się serem. Smacznego.