Aromatyczna zupa ogórkowa z grzanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zupa ogórkowa z grzanką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

49

heart
1994 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

468 osób wydrukowało

Pobierz pdf

893 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

6 plastrów

6 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Zupę ogórkową Knorr zgodnie z opisem na opakowaniu. Dodaj plastry kiełbasy i odstaw na bok.

Aromatyczna zupa ogórkowa z grzanką - Krok 1

Krok 2

Ugotuj kaszę gryczaną w osolonej wodzie (przez około 15 minut).

Aromatyczna zupa ogórkowa z grzanką - Krok 2

Krok 3

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Połóż plastry sera na kawałkach bagietki i zapiecz przez 5 minut.

Aromatyczna zupa ogórkowa z grzanką - Krok 3

Krok 4

Odcedź kaszę, dodaj ją do zupy i tak przygotowaną zupę ogórkową przelej do talerzy lub filiżanek. Połóż na wierzchu po grzance i łyżeczce śmietany, a na koniec udekoruj całość natką pietruszki.

Aromatyczna zupa ogórkowa z grzanką - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Krystyna Nowińska

    Krystyna Nowińska , 29.01.2018

    Bardzo.Mniam mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arkadiusz Hossa

    Arkadiusz Hossa , 09.06.2016

    Po co te proszki z papierka? Nie można tak normalnie, z kiszonych ogórków?!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zupa ogórkowa z grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zupa ogórkowa z grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zupa ogórkowa z grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zupa ogórkowa z grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zupa ogórkowa z grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zupa ogórkowa z grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zupa ogórkowa z grzanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zupa ogórkowa z grzanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna zupa ogórkowa z grzankąAromatyczna zupa ogórkowa z grzanką

Zupa ogórkowa to jedna z ulubionych zup w polskich domach. Bardzo często gości na stołach w wersji z makaronem, ryżem lub ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Dla urozmaicenia tych dobrze wszystkim znanych kombinacji, proponujemy coś zupełnie nowego – zupy z serowymi grzankami. Spróbuj koniecznie! Zupa ogórkowa przygotowywana jest na bazie bulionu i kiszonych ogórków rozdrobnionych na tarce z grubymi oczkami. Przed wrzuceniem przecieru do wywaru warto chwilkę przesmażyć ogórki na maśle. By tę zupę przyrządzić błyskawicznie, sięgnij po Zupę ogórkową Knorr. Dla odmiany zamiast ziemniaków wrzuć do niej ugotowaną wcześniej kaszę gryczaną. Wśród dodatków, jakie zastosowaliśmy w tym przepisie, na uwagę zasługują też plastry kiełbasy, najlepiej lekko podwędzanej. Dzięki nim twoja ogórkowa będzie cudowanie pachnieć i smakować. Zwieńczeniem całości jest ciepła, chrupiąca grzanka z ciągnącym się serem. Smacznego.