Klasyczna zupa ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna zupa ogórkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

null

3 łyżki

null

1 sztuka

300 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, włóż do zimnej wody i gotuj na niewielkim ogniu razem z obraną włoszczyzną aż składniki będą miękkie.

Krok 2

Przecedź wywar, mięso oddziel od kości i pokrój razem z warzywami w mniejsze kawałki i włóż z powrotem do bulionu Knorr.

Krok 3

Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, trzymaj na ogniu jeszcze przez 15 minut.

Krok 4

W tym czasie potnij ogórki w plasterki i podsmaż razem z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj do zupy i zagotuj. Dopraw do smaku. Klasyczną ogórkową zabiel odrobiną śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej