Składniki
400 gramów
null
3 łyżki
null
1 sztuka
300 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, włóż do zimnej wody i gotuj na niewielkim ogniu razem z obraną włoszczyzną aż składniki będą miękkie.
Krok 2
Przecedź wywar, mięso oddziel od kości i pokrój razem z warzywami w mniejsze kawałki i włóż z powrotem do bulionu Knorr.
Krok 3
Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, trzymaj na ogniu jeszcze przez 15 minut.
Krok 4
W tym czasie potnij ogórki w plasterki i podsmaż razem z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj do zupy i zagotuj. Dopraw do smaku. Klasyczną ogórkową zabiel odrobiną śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej