Klasyczna zupa ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna zupa ogórkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

null

3 łyżki

null

1 sztuka

300 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, włóż do zimnej wody i gotuj na niewielkim ogniu razem z obraną włoszczyzną aż składniki będą miękkie.

Krok 2

Przecedź wywar, mięso oddziel od kości i pokrój razem z warzywami w mniejsze kawałki i włóż z powrotem do bulionu Knorr.

Krok 3

Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, trzymaj na ogniu jeszcze przez 15 minut.

Krok 4

W tym czasie potnij ogórki w plasterki i podsmaż razem z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj do zupy i zagotuj. Dopraw do smaku. Klasyczną ogórkową zabiel odrobiną śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo z boczkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej