Klasyczna zupa ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna zupa ogórkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

null

3 łyżki

null

1 sztuka

300 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, włóż do zimnej wody i gotuj na niewielkim ogniu razem z obraną włoszczyzną aż składniki będą miękkie.

Krok 2

Przecedź wywar, mięso oddziel od kości i pokrój razem z warzywami w mniejsze kawałki i włóż z powrotem do bulionu Knorr.

Krok 3

Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, trzymaj na ogniu jeszcze przez 15 minut.

Krok 4

W tym czasie potnij ogórki w plasterki i podsmaż razem z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj do zupy i zagotuj. Dopraw do smaku. Klasyczną ogórkową zabiel odrobiną śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Karkówka pieczona
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej