
Składniki
400 gramów
null
3 łyżki
null
1 sztuka
300 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, włóż do zimnej wody i gotuj na niewielkim ogniu razem z obraną włoszczyzną aż składniki będą miękkie.
Krok 2
Przecedź wywar, mięso oddziel od kości i pokrój razem z warzywami w mniejsze kawałki i włóż z powrotem do bulionu Knorr.
Krok 3
Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, trzymaj na ogniu jeszcze przez 15 minut.
Krok 4
W tym czasie potnij ogórki w plasterki i podsmaż razem z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj do zupy i zagotuj. Dopraw do smaku. Klasyczną ogórkową zabiel odrobiną śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej