Klasyczna zupa ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna zupa ogórkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

null

3 łyżki

null

1 sztuka

300 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, włóż do zimnej wody i gotuj na niewielkim ogniu razem z obraną włoszczyzną aż składniki będą miękkie.

Krok 2

Przecedź wywar, mięso oddziel od kości i pokrój razem z warzywami w mniejsze kawałki i włóż z powrotem do bulionu Knorr.

Krok 3

Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, trzymaj na ogniu jeszcze przez 15 minut.

Krok 4

W tym czasie potnij ogórki w plasterki i podsmaż razem z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj do zupy i zagotuj. Dopraw do smaku. Klasyczną ogórkową zabiel odrobiną śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej