
Składniki
400 gramów
null
3 łyżki
null
1 sztuka
300 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, włóż do zimnej wody i gotuj na niewielkim ogniu razem z obraną włoszczyzną aż składniki będą miękkie.
Krok 2
Przecedź wywar, mięso oddziel od kości i pokrój razem z warzywami w mniejsze kawałki i włóż z powrotem do bulionu Knorr.
Krok 3
Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, trzymaj na ogniu jeszcze przez 15 minut.
Krok 4
W tym czasie potnij ogórki w plasterki i podsmaż razem z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj do zupy i zagotuj. Dopraw do smaku. Klasyczną ogórkową zabiel odrobiną śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej