Tradycyjna zupa ogórkowa

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

6

50 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

20 dekagramów

1 pęczek

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki ścieramy na dużych oczkach tarki razem ze skórką.

Krok 2

W dużym rondlu rozpuszczamy masło. Dodajemy ogórki i przesmażamy przez kilka minut.

Krok 3

Marchew, seler i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki. Ziemniaki obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do ogórków.

Krok 4

Bulionetkę rozpuszczamy w litrze gorącej wody i wlewamy do warzyw.

Krok 5

Gotujemy, aż warzywa zmiękną.

Krok 6

Zabielamy zupę śmietaną i podajemy posypaną posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej