
Składniki
1 sztuka
20 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
6 sztuk
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki ścieramy na dużych oczkach tarki razem ze skórką.
Krok 2
W dużym rondlu rozpuszczamy masło. Dodajemy ogórki i przesmażamy przez kilka minut.
Krok 3
Marchew, seler i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki. Ziemniaki obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do ogórków.
Krok 4
Bulionetkę rozpuszczamy w litrze gorącej wody i wlewamy do warzyw.
Krok 5
Gotujemy, aż warzywa zmiękną.
Krok 6
Zabielamy zupę śmietaną i podajemy posypaną posiekanym koperkiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej