Tradycyjna zupa ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjna zupa ogórkowa

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

6

50 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

20 dekagramów

1 pęczek

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki ścieramy na dużych oczkach tarki razem ze skórką.

Krok 2

W dużym rondlu rozpuszczamy masło. Dodajemy ogórki i przesmażamy przez kilka minut.

Krok 3

Marchew, seler i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki. Ziemniaki obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do ogórków.

Krok 4

Bulionetkę rozpuszczamy w litrze gorącej wody i wlewamy do warzyw.

Krok 5

Gotujemy, aż warzywa zmiękną.

Krok 6

Zabielamy zupę śmietaną i podajemy posypaną posiekanym koperkiem.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej