Tradycyjna zupa ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjna zupa ogórkowa

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

6

51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

20 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

6 sztuk

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki ścieramy na dużych oczkach tarki razem ze skórką.

Krok 2

W dużym rondlu rozpuszczamy masło. Dodajemy ogórki i przesmażamy przez kilka minut.

Krok 3

Marchew, seler i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki. Ziemniaki obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do ogórków.

Krok 4

Bulionetkę rozpuszczamy w litrze gorącej wody i wlewamy do warzyw.

Krok 5

Gotujemy, aż warzywa zmiękną.

Krok 6

Zabielamy zupę śmietaną i podajemy posypaną posiekanym koperkiem.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjna zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej