
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
null
1 szklanka
null
null
1 pęczek
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraczki oczyść, pokrój na kawałki, zalej wodą z dodatkiem soli, dwoma łyżkami oleju i ugotuj.
Krok 2
W drugim garnku ugotuj warzywa i ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 3
Gdy będą miękkie dodaj je do garnka z burakami. Zabiel śmietaną i przypraw.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej