Zupa z młodych buraczków, botwinka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

null

1 szklanka

null

null

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraczki oczyść, pokrój na kawałki, zalej wodą z dodatkiem soli, dwoma łyżkami oleju i ugotuj.

Krok 2

W drugim garnku ugotuj warzywa i ziemniaki pokrojone w kostkę.

Krok 3

Gdy będą miękkie dodaj je do garnka z burakami. Zabiel śmietaną i przypraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej