Zupa z młodych buraczków, botwinka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z młodych buraczków, botwinka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

null

1 szklanka

null

null

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraczki oczyść, pokrój na kawałki, zalej wodą z dodatkiem soli, dwoma łyżkami oleju i ugotuj.

Krok 2

W drugim garnku ugotuj warzywa i ziemniaki pokrojone w kostkę.

Krok 3

Gdy będą miękkie dodaj je do garnka z burakami. Zabiel śmietaną i przypraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej