Zupa z młodych buraczków, botwinka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z młodych buraczków, botwinka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

null

1 szklanka

null

null

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraczki oczyść, pokrój na kawałki, zalej wodą z dodatkiem soli, dwoma łyżkami oleju i ugotuj.

Krok 2

W drugim garnku ugotuj warzywa i ziemniaki pokrojone w kostkę.

Krok 3

Gdy będą miękkie dodaj je do garnka z burakami. Zabiel śmietaną i przypraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z młodych buraczków, botwinka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej