
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
200 gramów
1 sztuka
300 gramów
2 łyżki
200 mililitrów
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku podsmaż pokrojone w kostkę boczek i cebulę. Dodaj posiekaną kapustę i całość chwilę przesmaż. Następnie dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 2
Całość zalej 800 ml zimnej wody i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.

Krok 3
Powstały wywar dopraw czerwonym barszczem Knorr i na koniec zabiel śmietaną. Udekoruj natką pietruszki. Do przygotowania zupy zamiast wody możesz użyć domowego wywaru przygotowanego na mięsie i warzywach.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Czerwony barszcz z kapustą i boczkiem
Czasami warto urozmaicić smak popularnych potraw, np. czerwonego barszczu. Jego smak uatrakcyjnisz, dodając kapustę i boczek. Ugotowanie tej zupy składa się tylko z trzech prostych kroków, które nie powinny zająć dużo czasu. Na wstępie należy zaopatrzyć się w dobrej jakości wędzony boczek, gdyż to on zapewni zupie charakterystyczny, intensywny smak. Potrzebne będą również warzywa: cebula, biała kapusta i ziemniaki. Zanim przystąpisz do szatkowania kapusty, usuń jej wierzchnie liście, które bywają niekiedy dziurawe lub zwiędłe. Do gotowania zamiast wody możesz użyć wcześniej przygotowanego wywaru z mięsa i warzyw. Danie zyska dzięki temu dodatkowe walory smakowe. Czerwony barszcz z kapustą i boczkiem zabiela się kwaśną śmietaną. Pamiętaj jednak, żeby nie dodawać jej bezpośrednio do garnka – może się wtedy zwarzyć, tworząc nieestetyczne grudki. Unikniesz tego, jeśli ją zahartujesz, stopniowo dodając do niej po łyżce wywaru i energicznie mieszając. Zupę podawaj na gorąco, udekorowaną natką pietruszki.