Pad Thai - makaron smażony po tajsku
średnie
682 osoby zapisały
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
50 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
75 gramów
50 gramów
1 garść
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek producenta i odstaw na bok.
Krok 2
Chilli oraz czosnek drobno posiekaj. Dymkę pokrój w plasterki, a marchewkę i paprykę w cienkie paseczki.
Krok 3
Brokuł podziel na mniejsze różyczki. Oddzielnie z fasolką ugotuj do miękkości i następnie przepłucz zimną wodą.
Krok 4
Na dużej patelni WOK lub zwykłej smaż czosnek, chilli i cebulkę ciągle mieszając. Dodaj brokuły, marchew, makaron i fasolę.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody dodaj pastę z tamaryndowca, miód i sos sojowy.
Krok 6
Wlej przygotowany sos do makaronu, całość dokładnie wymieszaj, zagotuj i natychmiast podawaj z natką kolendry i kiełkami na wierzchu. Posyp również pokruszonymi orzechami ziemnymi.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pad Thai - makaron smażony po tajsku
Tajlandia to jedna z częściej wybieranych celów turystycznych podróży. Miejsce, które kojarzy się z egzotyką, gamą kolorów i pyszną kuchnią. Dania tajskie to połączenie nieoczywistych smaków, różnorodnych produktów i struktur. Mleczko kokosowe, trawa cytrynowa, chili, sos sojowy… chcesz poznać smaki Tajlandii? Zainspiruj się przepisem na pad thai, czyli makaron smażony po tajsku, i przekonaj się sam, z czym to się je!
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów kuchni azjatyckiej. Kto powiedział, że pad thai, makaron smażony po tajsku, to danie, które możesz zamówić tylko w restauracji? Przygotuj je w swoim domu w równie dobrym stylu!
Na jaką okazję?
Jeśli spodziewasz się gości i szukasz pomysłu na ciekawą, zaskakującą kolację, sięgnij po przepis na pad thai.
Czy wiesz, że?
Pad thai to prawdopodobnie z jedna bardziej znanych tajskich potraw. Danie zazwyczaj serwowane jest na ulicznych straganach czy barach. Bez wątpienia jest to posiłek, który łączy w sobie wszystkie smaki Tajlandii. Musisz go spróbować!
Dla urozmaicenia:
Jeśli uwielbiasz typowo azjatyckie produkty, do przepisu na makaron po tajsku możesz również dodać fasolę mung.