Zupa szpinakowa z kurczakiem - z makaronem | Przepisy.pl pixel

Zupa szpinakowa z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
761 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

391 osób wydrukowało

Pobierz pdf

597 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

250 gramów

200 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.75 łyżeczki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Kurczaka pokrój w cieniutkie paski o długości 5 centymetrów. Ułóż je w misce i zalej olejem i sherry, dodaj pół łyżki cukru. Dokładnie wymieszaj i marynuj przez 20 minut.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Szpinak dokładnie umyj, odetnij ogonki, a listki wrzuć na dwie minuty do wrzątku. Przełóż szpinak do naczynia z zimną wodą i odcedź.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Wodę zagotuj z kostką Knorr, z sosem sojowym i resztą cukru.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 4

Krok 5

Dorzuć mięso i gotuj przez 5 minut.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 5

Krok 6

Na koniec dodaj szpinak i doprowadź do wrzenia. W miseczkach ułóż makaron i zalej go zupą.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa szpinakowa z kurczakiemZupa szpinakowa z kurczakiem

Makaron przygotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw.