Zupa szpinakowa z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szpinakowa z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

700 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

324 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

468 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

250 gramów

200 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.75 łyżeczki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Kurczaka pokrój w cieniutkie paski o długości 5 centymetrów. Ułóż je w misce i zalej olejem i sherry, dodaj pół łyżki cukru. Dokładnie wymieszaj i marynuj przez 20 minut.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Szpinak dokładnie umyj, odetnij ogonki, a listki wrzuć na dwie minuty do wrzątku. Przełóż szpinak do naczynia z zimną wodą i odcedź.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Wodę zagotuj z kostką Knorr, z sosem sojowym i resztą cukru.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 4

Krok 5

Dorzuć mięso i gotuj przez 5 minut.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 5

Krok 6

Na koniec dodaj szpinak i doprowadź do wrzenia. W miseczkach ułóż makaron i zalej go zupą.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Czerwona sałatka - VIDEO
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej