
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
250 gramów
200 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
0.75 łyżeczki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron przygotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw.

Krok 2
Kurczaka pokrój w cieniutkie paski o długości 5 centymetrów. Ułóż je w misce i zalej olejem i sherry, dodaj pół łyżki cukru. Dokładnie wymieszaj i marynuj przez 20 minut.

Krok 3
Szpinak dokładnie umyj, odetnij ogonki, a listki wrzuć na dwie minuty do wrzątku. Przełóż szpinak do naczynia z zimną wodą i odcedź.

Krok 4
Wodę zagotuj z kostką Knorr, z sosem sojowym i resztą cukru.

Krok 5
Dorzuć mięso i gotuj przez 5 minut.

Krok 6
Na koniec dodaj szpinak i doprowadź do wrzenia. W miseczkach ułóż makaron i zalej go zupą.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej