Zupa szpinakowa z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szpinakowa z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

694 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

312 osób wydrukowało

Pobierz pdf

447 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

250 gramów

200 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.75 łyżeczki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Kurczaka pokrój w cieniutkie paski o długości 5 centymetrów. Ułóż je w misce i zalej olejem i sherry, dodaj pół łyżki cukru. Dokładnie wymieszaj i marynuj przez 20 minut.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Szpinak dokładnie umyj, odetnij ogonki, a listki wrzuć na dwie minuty do wrzątku. Przełóż szpinak do naczynia z zimną wodą i odcedź.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Wodę zagotuj z kostką Knorr, z sosem sojowym i resztą cukru.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 4

Krok 5

Dorzuć mięso i gotuj przez 5 minut.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 5

Krok 6

Na koniec dodaj szpinak i doprowadź do wrzenia. W miseczkach ułóż makaron i zalej go zupą.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej