Zupa szpinakowa z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szpinakowa z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

648 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

301 osób wydrukowało

Pobierz pdf

430 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

250 gramów

200 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.75 łyżeczki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Kurczaka pokrój w cieniutkie paski o długości 5 centymetrów. Ułóż je w misce i zalej olejem i sherry, dodaj pół łyżki cukru. Dokładnie wymieszaj i marynuj przez 20 minut.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Szpinak dokładnie umyj, odetnij ogonki, a listki wrzuć na dwie minuty do wrzątku. Przełóż szpinak do naczynia z zimną wodą i odcedź.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Wodę zagotuj z kostką Knorr, z sosem sojowym i resztą cukru.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 4

Krok 5

Dorzuć mięso i gotuj przez 5 minut.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 5

Krok 6

Na koniec dodaj szpinak i doprowadź do wrzenia. W miseczkach ułóż makaron i zalej go zupą.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej