Składniki
1 sztuka
250 gramów
1 łyżka
1 łyżka
100 mililitrów
2 sztuki
1 litr
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak przesmażyć na maśle z dodatkiem kostek czosnkowych. Dodajemy szczaw i dusimy kilka minut.
Krok 2
Szpinak ze szczawiem dodajemy do zagotowanego bulionu. Doprawiamy do smaku i gotujemy 20 minut.
Krok 3
Śmietanę wymieszać z mąką, zahartować i dodać do zupy.
Krok 4
Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Ułożone na talerzu jajka zalać zupą.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej