Zupa szczawiowa ze szpinakiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

1 łyżka

1 łyżka

100 mililitrów

2 sztuki

1 litr

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak przesmażyć na maśle z dodatkiem kostek czosnkowych. Dodajemy szczaw i dusimy kilka minut.

Krok 2

Szpinak ze szczawiem dodajemy do zagotowanego bulionu. Doprawiamy do smaku i gotujemy 20 minut.

Krok 3

Śmietanę wymieszać z mąką, zahartować i dodać do zupy.

Krok 4

Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Ułożone na talerzu jajka zalać zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej