Zupa szczawiowa ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szczawiowa ze szpinakiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

1 łyżka

1 łyżka

100 mililitrów

2 sztuki

1 litr

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak przesmażyć na maśle z dodatkiem kostek czosnkowych. Dodajemy szczaw i dusimy kilka minut.

Krok 2

Szpinak ze szczawiem dodajemy do zagotowanego bulionu. Doprawiamy do smaku i gotujemy 20 minut.

Krok 3

Śmietanę wymieszać z mąką, zahartować i dodać do zupy.

Krok 4

Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Ułożone na talerzu jajka zalać zupą.

Kuba

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej