
Składniki
1 sztuka
250 gramów
1 łyżka
1 łyżka
100 mililitrów
2 sztuki
1 litr
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak przesmażyć na maśle z dodatkiem kostek czosnkowych. Dodajemy szczaw i dusimy kilka minut.
Krok 2
Szpinak ze szczawiem dodajemy do zagotowanego bulionu. Doprawiamy do smaku i gotujemy 20 minut.
Krok 3
Śmietanę wymieszać z mąką, zahartować i dodać do zupy.
Krok 4
Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Ułożone na talerzu jajka zalać zupą.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej