Zupa szczawiowa ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szczawiowa ze szpinakiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

1 łyżka

1 łyżka

100 mililitrów

2 sztuki

1 litr

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak przesmażyć na maśle z dodatkiem kostek czosnkowych. Dodajemy szczaw i dusimy kilka minut.

Krok 2

Szpinak ze szczawiem dodajemy do zagotowanego bulionu. Doprawiamy do smaku i gotujemy 20 minut.

Krok 3

Śmietanę wymieszać z mąką, zahartować i dodać do zupy.

Krok 4

Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Ułożone na talerzu jajka zalać zupą.

Kuba

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej