Zupa szczawiowa ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szczawiowa ze szpinakiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

1 łyżka

1 łyżka

100 mililitrów

2 sztuki

1 litr

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak przesmażyć na maśle z dodatkiem kostek czosnkowych. Dodajemy szczaw i dusimy kilka minut.

Krok 2

Szpinak ze szczawiem dodajemy do zagotowanego bulionu. Doprawiamy do smaku i gotujemy 20 minut.

Krok 3

Śmietanę wymieszać z mąką, zahartować i dodać do zupy.

Krok 4

Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Ułożone na talerzu jajka zalać zupą.

Kuba

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szczawiowa ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej