Zawijaski z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijaski z piersi kurczaka

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

20 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni na oliwie podduszamy pokrojoną drobniutko cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, solimy, pieprzymy, wsypujemy pokruszone orzechy, pod koniec duszenia - dorzucamy rodzynki i rozkruszoną kostkę pietruszkową. Farsz musi być dobrze słony, bo nie solimy mięsa, ale mimo wszystko - staramy się solić z umiarem ;)

Krok 2

Mięso rozklepujemy przez folię, by łatwiej było je zawijać. Układamy na nim połowę farszu, zawijamy roladkę, obtaczamy ją w mące i wkładamy do małego żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą. Wierzch mięsa skrapiamy łyżeczką oliwy.

Krok 3

Naczynia wstawiamy do nagrzanego do 180st.C piecyka. Pieczemy 40 minut, następnie włączamy termoobieg i dopiekamy jeszcze 5 minut.

Krok 4

Podajemy z orzeźwiającą sałatką owocową. Smacznego!!

Zawijaski z piersi kurczaka - Krok 4
Agni

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaski z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaski z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaski z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaski z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaski z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaski z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaski z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijaski z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej