
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
20 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni na oliwie podduszamy pokrojoną drobniutko cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, solimy, pieprzymy, wsypujemy pokruszone orzechy, pod koniec duszenia - dorzucamy rodzynki i rozkruszoną kostkę pietruszkową. Farsz musi być dobrze słony, bo nie solimy mięsa, ale mimo wszystko - staramy się solić z umiarem ;)
Krok 2
Mięso rozklepujemy przez folię, by łatwiej było je zawijać. Układamy na nim połowę farszu, zawijamy roladkę, obtaczamy ją w mące i wkładamy do małego żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą. Wierzch mięsa skrapiamy łyżeczką oliwy.
Krok 3
Naczynia wstawiamy do nagrzanego do 180st.C piecyka. Pieczemy 40 minut, następnie włączamy termoobieg i dopiekamy jeszcze 5 minut.
Krok 4
Podajemy z orzeźwiającą sałatką owocową. Smacznego!!


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej