
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
20 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni na oliwie podduszamy pokrojoną drobniutko cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, solimy, pieprzymy, wsypujemy pokruszone orzechy, pod koniec duszenia - dorzucamy rodzynki i rozkruszoną kostkę pietruszkową. Farsz musi być dobrze słony, bo nie solimy mięsa, ale mimo wszystko - staramy się solić z umiarem ;)
Krok 2
Mięso rozklepujemy przez folię, by łatwiej było je zawijać. Układamy na nim połowę farszu, zawijamy roladkę, obtaczamy ją w mące i wkładamy do małego żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą. Wierzch mięsa skrapiamy łyżeczką oliwy.
Krok 3
Naczynia wstawiamy do nagrzanego do 180st.C piecyka. Pieczemy 40 minut, następnie włączamy termoobieg i dopiekamy jeszcze 5 minut.
Krok 4
Podajemy z orzeźwiającą sałatką owocową. Smacznego!!


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej