Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

163 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

100 mililitrów

1 pęczek

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą z piersi natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszonka. Kolendrę posiekaj.

Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - Krok 1

Krok 2

Ser pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z połową kolendry. Następnie napełnij farszem kieszonki i zepnij wykałaczkami.

Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - Krok 2

Krok 3

Cebulę oraz ananasa pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj rodzynki.

Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - Krok 3

Krok 4

Fix rozmieszaj z 200 ml wody oraz mlekiem, a następnie wlej na patelnię i zagotuj.

Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - Krok 4

Krok 5

Nafaszerowane piersi skrop oliwą i grilluj po 3 minuty z każdej strony. Następnie zanurz je w sosie i gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe podawaj z ryżem i żurawiną.

Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • iza zel

    iza zel , 14.04.2016

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej