Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem
łatwe
125 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
100 mililitrów
1 pęczek
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdą z piersi natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszonka. Kolendrę posiekaj.

Krok 2
Ser pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z połową kolendry. Następnie napełnij farszem kieszonki i zepnij wykałaczkami.

Krok 3
Cebulę oraz ananasa pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj rodzynki.

Krok 4
Fix rozmieszaj z 200 ml wody oraz mlekiem, a następnie wlej na patelnię i zagotuj.

Krok 5
Nafaszerowane piersi skrop oliwą i grilluj po 3 minuty z każdej strony. Następnie zanurz je w sosie i gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe podawaj z ryżem i żurawiną.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej