Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
218 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

100 mililitrów

1 pęczek

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą z piersi natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszonka. Kolendrę posiekaj.

Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - Krok 1

Krok 2

Ser pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z połową kolendry. Następnie napełnij farszem kieszonki i zepnij wykałaczkami.

Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - Krok 2

Krok 3

Cebulę oraz ananasa pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj rodzynki.

Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - Krok 3

Krok 4

Fix rozmieszaj z 200 ml wody oraz mlekiem, a następnie wlej na patelnię i zagotuj.

Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - Krok 4

Krok 5

Nafaszerowane piersi skrop oliwą i grilluj po 3 minuty z każdej strony. Następnie zanurz je w sosie i gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe podawaj z ryżem i żurawiną.

Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • iza zel

    iza zel , 14.04.2016

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowane piersi z kurczaka z oscypkiemFaszerowane piersi z kurczaka z oscypkiem

Każdą z piersi natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszonka. Kolendrę posiekaj.