
Składniki
500 gramów
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój wołowinę w plastry, rozbij lekko tłuczkiem, oprósz pieprzem i obtocz w mące.
Krok 2
Obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju plastry mięsa z obu stron, dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż chwilę razem.
Krok 3
Zmniejsz ogień, dolej 600 mln wrzącej wody, dodaj musztardę, majeranek, koncentrat pomidorowy oraz Sos do pieczeni ciemny Knorr, która podkreśli smak dania.
Krok 4
Duś mięso pod przykryciem ok. 40 minut. Pod koniec duszenia dodaj 2-3 łyżki śmietany i dopraw do smaku. Gotowe danie podawaj z kaszą gryczaną lub jaglaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej