Bitki z majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki z majerankiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

150 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój wołowinę w plastry, rozbij lekko tłuczkiem, oprósz pieprzem i obtocz w mące.

Krok 2

Obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju plastry mięsa z obu stron, dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż chwilę razem.

Krok 3

Zmniejsz ogień, dolej 600 mln wrzącej wody, dodaj musztardę, majeranek, koncentrat pomidorowy oraz Sos do pieczeni ciemny Knorr, która podkreśli smak dania.

Krok 4

Duś mięso pod przykryciem ok. 40 minut. Pod koniec duszenia dodaj 2-3 łyżki śmietany i dopraw do smaku. Gotowe danie podawaj z kaszą gryczaną lub jaglaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej