Bitki z majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki z majerankiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój wołowinę w plastry, rozbij lekko tłuczkiem, oprósz pieprzem i obtocz w mące.

Krok 2

Obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju plastry mięsa z obu stron, dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż chwilę razem.

Krok 3

Zmniejsz ogień, dolej 600 mln wrzącej wody, dodaj musztardę, majeranek, koncentrat pomidorowy oraz Sos do pieczeni ciemny Knorr, która podkreśli smak dania.

Krok 4

Duś mięso pod przykryciem ok. 40 minut. Pod koniec duszenia dodaj 2-3 łyżki śmietany i dopraw do smaku. Gotowe danie podawaj z kaszą gryczaną lub jaglaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej