Bitki z majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki z majerankiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
158 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój wołowinę w plastry, rozbij lekko tłuczkiem, oprósz pieprzem i obtocz w mące.

Krok 2

Obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju plastry mięsa z obu stron, dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż chwilę razem.

Krok 3

Zmniejsz ogień, dolej 600 mln wrzącej wody, dodaj musztardę, majeranek, koncentrat pomidorowy oraz Sos do pieczeni ciemny Knorr, która podkreśli smak dania.

Krok 4

Duś mięso pod przykryciem ok. 40 minut. Pod koniec duszenia dodaj 2-3 łyżki śmietany i dopraw do smaku. Gotowe danie podawaj z kaszą gryczaną lub jaglaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej