Bitki z majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki z majerankiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

149 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój wołowinę w plastry, rozbij lekko tłuczkiem, oprósz pieprzem i obtocz w mące.

Krok 2

Obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju plastry mięsa z obu stron, dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż chwilę razem.

Krok 3

Zmniejsz ogień, dolej 600 mln wrzącej wody, dodaj musztardę, majeranek, koncentrat pomidorowy oraz Sos do pieczeni ciemny Knorr, która podkreśli smak dania.

Krok 4

Duś mięso pod przykryciem ok. 40 minut. Pod koniec duszenia dodaj 2-3 łyżki śmietany i dopraw do smaku. Gotowe danie podawaj z kaszą gryczaną lub jaglaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki z majerankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej