Zapiekanka ze spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze spaghetti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

4 sztuki

null

500 gramów

1 kilogram

null

250 gramów

0.75 opakowania

0.5 sztuki

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron spaghetti ugotuj wg opisu na opakowaniu.

Krok 2

Do mięsa dodaj jajko, namoczona bułkę oraz przyprawy. Wymieszaj.

Krok 3

Ugotowany makaron przełóż na natłuszczoną blachę.

Krok 4

Polej ketchupem i nałóż mięso.

Krok 5

Pomidory pokrój w plastry i połóż na mięsie, całość zalej śmietaną z serkiem topionym.

Krok 6

Na koniec posyp startym żółtym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej