Zapiekanka ze spaghetti

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.75 opakowania

0

4 sztuki

1 sztuka

0

0

500 gramów

250 gramów

1 kilogram

0.5 sztuki

200 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron spaghetti ugotuj wg opisu na opakowaniu.

Krok 1

Do mięsa dodaj jajko, namoczona bułkę oraz przyprawy. Wymieszaj.

Krok 1

Ugotowany makaron przełóż na natłuszczoną blachę.

Krok 1

Polej ketchupem i nałóż mięso.

Krok 1

Pomidory pokrój w plastry i połóż na mięsie, całość zalej śmietaną z serkiem topionym.

Krok 1

Na koniec posyp startym żółtym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej