Zapiekanka ze spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze spaghetti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

4 sztuki

null

500 gramów

1 kilogram

null

250 gramów

0.75 opakowania

0.5 sztuki

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron spaghetti ugotuj wg opisu na opakowaniu.

Krok 2

Do mięsa dodaj jajko, namoczona bułkę oraz przyprawy. Wymieszaj.

Krok 3

Ugotowany makaron przełóż na natłuszczoną blachę.

Krok 4

Polej ketchupem i nałóż mięso.

Krok 5

Pomidory pokrój w plastry i połóż na mięsie, całość zalej śmietaną z serkiem topionym.

Krok 6

Na koniec posyp startym żółtym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Frittata z szynką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej