Zapiekanka ze spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze spaghetti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

4 sztuki

null

500 gramów

1 kilogram

null

250 gramów

0.75 opakowania

0.5 sztuki

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron spaghetti ugotuj wg opisu na opakowaniu.

Krok 2

Do mięsa dodaj jajko, namoczona bułkę oraz przyprawy. Wymieszaj.

Krok 3

Ugotowany makaron przełóż na natłuszczoną blachę.

Krok 4

Polej ketchupem i nałóż mięso.

Krok 5

Pomidory pokrój w plastry i połóż na mięsie, całość zalej śmietaną z serkiem topionym.

Krok 6

Na koniec posyp startym żółtym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze spaghetti  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej