
Składniki
null
1 sztuka
4 sztuki
null
500 gramów
1 kilogram
null
250 gramów
0.75 opakowania
0.5 sztuki
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron spaghetti ugotuj wg opisu na opakowaniu.
Krok 2
Do mięsa dodaj jajko, namoczona bułkę oraz przyprawy. Wymieszaj.
Krok 3
Ugotowany makaron przełóż na natłuszczoną blachę.
Krok 4
Polej ketchupem i nałóż mięso.
Krok 5
Pomidory pokrój w plastry i połóż na mięsie, całość zalej śmietaną z serkiem topionym.
Krok 6
Na koniec posyp startym żółtym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej