
Składniki
null
1 sztuka
4 sztuki
null
500 gramów
1 kilogram
null
250 gramów
0.75 opakowania
0.5 sztuki
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron spaghetti ugotuj wg opisu na opakowaniu.
Krok 2
Do mięsa dodaj jajko, namoczona bułkę oraz przyprawy. Wymieszaj.
Krok 3
Ugotowany makaron przełóż na natłuszczoną blachę.
Krok 4
Polej ketchupem i nałóż mięso.
Krok 5
Pomidory pokrój w plastry i połóż na mięsie, całość zalej śmietaną z serkiem topionym.
Krok 6
Na koniec posyp startym żółtym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej