
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nie dyskryminuję jaroszy - ZAPIEKANKA KALAFIOROWA jest wymyślona specjalnie dla nich. Wielbiciele mięsa mogą po prostu dodać do innych składników podsmażoną szynkę albo bekon - po co od razu wyrywać całą stronę!
Krok 2
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Pora podsmaż na margarynie, oprósz przez sitko mąką i zasmaż (2 minuty). Dodaj pomidorki, ziemniaki i kalafiora, podgrzewaj, mieszając, aż warzywa pokryją się zasmażką. Po 2-3 minutach oprósz papryką, wlej mleko. Mieszając gotuj, aż potrawa się zagęści. Wymieszaj z natką, dodaj nieco sera i jeszcze raz wymieszaj. Przypraw do smaku, przełóż do żaroodpornego naczynia, posyp resztą sera i zapiecz na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























